Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jong Oranje futsal trotseert Italië

KNVB Media
KNVB Media
18 november 2008, 22:55

Foto:

Jong Oranje futsal heeft in het tweede oefenduel met Italië een uitstekend resultaat neergezet. De ploeg hield Italië dinsdagavond op 2-2. ,,Dit is één van de sterkste futsallanden ter wereld. Met de manier waarop we speelden laten we zien dat we goed op weg zijn om aan te haken", aldus KNVB-coach Marcel Loosveld.

De Limburger kreeg volop complimenten van zijn collega, maar dat vond hij minder belangrijk. ,,Ik kan zelf heel goed zien waar we staan. Dit ziet er gewoon goed uit." Zowel Italië als Nederland bereidt zich op dit moment voor op deelname aan het eerste EK voor spelers onder 21 jaar, dat van 8 tot en met 14 december wordt gehouden in Sint Petersburg. De ploeg van Loosveld stuit in de poulefase op Spanje, Oekraïne en Kazakstan. In de andere finalepoule op het EK komen Italië, Slovenië, Kroatië en Rusland tegen elkaar uit.

Uitstekende eerste helft

In Sittard-Geleen speelde Jong Oranje een uitstekende eerste helft. Onder impulsen van aanvoerder Najib El Allouchi was de ploeg met grote regelmaat gevaarlijk voor keeper Gabriel Miraglia. Hij hield zijn ploeg op inzettten van Roy Huisman en El Allouchi knap op de been. Zijn collega aan de andere kant – Pieter Grimmelius – deed niet voor hem onder bij de scherpe counters van de technisch begaafde gasten. Toch was Jong Oranje het eerst succesvol: een zeer fraai combinatie tussen El Allouchi, Meijer en Saadouni resulteerde in de openingstreffer. Bij de stand van 1-0 voor Nederland werd ook gerust.

Na de pauze was het Sofian El Adel die een combinatie succesvol afrondde en de ploeg van Loosveld op 2-0 zette. Op dat moment was nog geen twee minuten gespeeld. En Oranje had verder kunnen uitlopen, want de Italianen waren een minuut lang de weg volledig kwijt. De paal bracht echter tot twee keer toe redding. Daarna zetten de gasten een tandje bij. Dat resulteerde in veel druk op keeper Grimmelius. Hij moest in de 4e minuut van de tweede helft buigen voor een harde inzet van Felipe Arteiro. Diezelfde schutter haalde een minuut later opnieuw doeltreffend uit, waardoor de Italianen op gelijke hoogte kwamen.

Ruim 600 toeschouwers

Daarna golfde de partij op en neer. Wanneer daar de ruimte voor was kwamen beide ploegen tot fraaie combinaties, waardoor het bij vlagen genieten was voor de ruim 600 toeschouwers in de Stadssporthal Sittard. Aanstekelijk was de inzet aan beide kanten: Oranje toonde volop inzet en knokte zich door de moeilijke minuten heen. Italië wilde geen punten cadeau doen, zodat het uiteindelijk tot de laatste seconden spannend bleef. Knappe reddingen van beide keepers – aan Italiaanse kant was Leandro Garcia Pereira ingevallen – zorgden dat de ploegen ook in de slotfase in balans bleven.

Maandagavond 17 november troffen beide teams elkaar al in Panningen: toen moest de selectie van KNVB-coach Marcel Loosveld het onderspit delven tegen de Italiaanse leeftijdgenoten (1-3). Na een alleszins boeiende wedstrijd, waarin het lange tijd gelijk op ging, waren twee sluwe uitbraken alsnog voldoende om het Nederlandse verzet te breken.

Statistieken:

Jong Oranje futsal-Italië 2-2 (1-0).

Scoreverloop: 17. Saadouni 1-0, 21. El Adel 2-0, 24. Arteiro 2-1, 25. Arteiro 2-2.

Geel: Attaibi (Nederland), Poltronieri, Fantecele (Italië).

Startopstelling: Pieter Grimmelius (CFE Ciba /VDL Groep), Oualid Saadouni (K-Kontrol LW United), Najib El Allouchi (FP Houthalen Genk), Mohammed Attaibi (FC Marlène) en Sofian El Adel (zvv Hovocubo).

Invallers: Yori van der Torren (CFE Ciba/VDL Groep), Roy Huisman (zvv Veerhuys/Desko), Egon Claessen (Amicitia/Bert Zeegers), Amir Molkarai (FC Marlène), Sebastiaan Meijer (zvv Veerhuys/Desko), Martin van Eeuwijk (Bax-Zeefdrukkerij) en Jordy van Dinteren (FCK/De Hommel).

Niet in actie: Jeffrey Geurts (Amicitia/Bert Zeegers), Bence Mèszaros (ZSW/Oriënt Plaza).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen