Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

'Afrikanen gek op onze creaties'

KNVB Media
KNVB Media
26 juni 2010, 11:45

Foto:

Bernadette Oliemeulen komt uit Schaijk en steunt samen met haar collega’s Oranje in Zuid-Afrika. Dat doet ze niet in zomaar een oranjepak, maar in een oranje stewardessenpak.

Hoe kom je in vredesnaam op het idee om zo te gaan?

,,Nou, we gingen eerder met collega’s altijd zo carnaval vieren. Totdat iemand zei: we gaan zo verkleed naar het WK in Zuid-Afrika! Dat is gelukt. De vrouwen zijn nu net stewardessen, de mannen piloot."

Deze verkleedpartij moet ongetwijfeld hilarische momenten hebben opgeleverd.

,,Dat kun je wel zeggen, ook omdat we op deze manier in het vliegtuig zijn gestapt. Ja, op Schiphol hadden we deze outfit al aan, haha."

En, wat gebeurde er?

,,Nou, sommige mensen dachten dat we echt stewardessen waren. Op den duur speel je het spelletje dan ook wel mee. Zeiden we dat we het personeel waren van The Flying Dutchman."

Reageren ze hier in Zuid-Afrika ook zo leuk op jullie creatie?

,,Jazeker. Zo’n oranje menigte, en dan ook nog eens allemaal zo mooi en zo origineel verkleed, dat vinden ze prachtig, joh. Zoiets maken ze niet zo snel mee. Al moet ik zeggen dat de Zuid-Afrikanen er zelf ook heel mooi uitzien. Die doen er ook wel moeite voor, hoor."

Maar Bafana Bafana, hun nationale team, is inmiddels uitgeschakeld. Hoe ver kan Nederland komen, denk je?

,,Daar is natuurlijk maar één goed antwoord op te geven en dat is natuurlijk heel ver! Sterker nog, ik denk dat we de finale halen én winnen."

Wie komen we dan tegen in de finale?

,,Geen idee, maar dat maakt mij ook niet zoveel uit. Net zo min het mij niet uitmaakt welke speler er dan scoort, ook al is Arjen Robben mijn favoriete speler. Als we maar winnen, dat vind ik nog altijd het belangrijkste. En gaat lukken, ook."

Aan jullie zal dat zeker niet liggen, hé.

,,Nee, wij zullen ze wel naar de zege schreeuwen."

Live twitterverslag vanuit Zuid-Afrika!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen