Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nederland - Ivoorkust: Kuip kleurt compleet oranje

KNVB Media
KNVB Media
2 april 2017, 11:30

Op Eerste Pinksterdag speelt het Nederlands elftal in Rotterdam tegen Ivoorkust. - Foto: KNVB Media

Wat bindt de nationale teams van Nederland en Ivoorkust op het voetbalveld? Wat het meest in het oog springt is natuurlijk de gezamenlijke liefde voor de kleur oranje. Beide landen spelen hun interlands namelijk in het oranje.

Allemaal in het oranje

Oranje is de kleur van Nederland én Ivoorkust.

Wie op zondag 4 juni vanuit die befaamde spelerstunnel het veld van De Kuip betreedt in het voorkeurstenue, is nog de vraag. Maar alle supporters op de tribune zullen op deze Eerste Pinksterdag eensgezind zijn. Nederlanders en Afrikanen, kinderen en volwassenen, mannen en vrouwen: allemaal in het oranje!

Voor alle fans is er rondom deze interland volop gelegenheid om er een groot voetbalfeest van te maken. De aftrap op deze pinksterzondag is om 19.30 uur. Ideaal om met het hele gezin naar het stadion te komen, met een vrije maandag in het verschiet. Speciaal voor deze interland is het familievak ditmaal flink uitgebreid. Hier mogen kinderen met 50 procent korting naar binnen.

Leeuwen versus Olifanten

Ivoorkust behoort al jaren tot de toplanden van het Afrikaanse continent. De Oranje Olifanten waren op de afgelopen drie WK-toernooien in Duitsland, Zuid-Afrika en Brazilië steevast van de partij, golden vooraf als outsider, maar kwamen telkens niet voorbij de groepsfase.

In 2006 ging Ivoorkust in de tweede groepswedstrijd in Stuttgart met 2-1 onderuit tegen Nederland. Die WK-wedstrijd, waarin Robin van Persie en Ruud van Nistelrooy scoorden, was tevens de enige eerdere interland tussen beide nationale ploegen.

Oranje in De Kuip: wat een sfeer en entourage!

Ticketverkoop

Online verkrijgbaar

Tickets zijn via de online ticketshop al verkrijgbaar vanaf 18 euro. Er is weer een speciaal familievak. Kinderen tot en met 14 jaar ontvangen hier vijftig procent korting en betalen 14 euro. Oranje ClubCardhouders ontvangen 25 procent korting. Passepartouthouders ontvangen daarnaast eenmaal het tweede ticket gratis. Voor de overige tickets geldt de korting van 25 procent. Korting op korting is niet mogelijk.

Online ticketshop Online ticketshop Bestel nu je kaarten online via de ticketshop.

OnsOranjePark

En kom vooral in de middag al gezellig naar Rotterdam. Niemand hoeft zich te vervelen, want er is in de uren voor de wedstrijd van alles te doen rondom De Kuip. Hier wordt onder meer het OnsOranjePark opgebouwd, waar de kids zich helemaal kunnen uitleven met allerlei leuke en uitdagende activiteiten. En natuurlijk is er ook voor de ouders volop gezelligheid en vertier.

Leef je voor de wedstrijd lekker uit in het OnsOranjePark.

Potje poolvoetbal, pal naast De Kuip. Wie durft?

Op de foto met de Europese beker van 1988. Je weet wel, toen Oranje Europees kampioen werd!

Eerst kunstige figuren laten schminken, dan pas klaar voor de wedstrijd.

Jonge Leeuwen

Ben je lid van de Jonge Leeuwen? Dan heb je de mogelijkheid om eenmaal per seizoen een gratis ticket te bestellen voor een wedstrijd naar keuze. Ben je nog geen lid van de Jonge Leeuwen of wil je een Oranje ClubCard aanvragen om direct korting te krijgen? Meld je dan hieronder aan.

Jonge Leeuwen / Oranje Clubcard Jonge Leeuwen / Oranje Clubcard Meld je aan voor de Jonge Leeuwen of vraag een Oranje ClubCard aan.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen