Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranjeparade kleurt grauw Luxemburg

KNVB Media
KNVB Media
14 november 2016, 13:30

In de hoofdstad van het Groothertogdom waren ruim 1200 Oranjefans op de been. - Foto: KNVB Media

De straten van Luxemburg kleurden zondagmiddag oranje. In de hoofdstad van het Groothertogdom waren ruim 1200 Oranjefans op de been, in de traditionele parade richting het stadion zoals we die kennen van de grote toernooien.

Ja, het was bar koud in de Luxemburgse hoofdstad. Nat en grijs. Maar desondanks was het weer een onvergetelijke dag, omdat dankzij de Oranjesupporters die letterlijk en figuurlijk kleur gaven aan het donkere decor. Zo'n grote massa fans bijeen om samen met het Nederlands elftal te strijden voor een goed resultaat in deze WK-kwalificatie; het blijft in één woord geweldig.

Ruim 1200 fans waren dit keer bij het uitduel van Oranje. Eerst gezellig samen in de stad en daarna met de Oranjeparade op weg naar het stadion. Al meer dan tien jaar gaan de supporters op die unieke wijze richting stadion. Van Braga, Bern en Charkov tot Salvador de Bahia.

Oranjebus werd gemist

De allereerste parade, aangevoerd door de Oranje dubbeldekker, was tijdens het EK van 2004 in Portugal. In Luxemburg ging de stoet alweer voor de 22e keer door de straten van de speelstad. Helaas zonder Oranjebus, die kapot in de garage staat, en die werd toch node gemist. Natuurlijk was daar de oude DAF en op het laatste stuk zelfs een vervangende bus, maar het moet gezegd: de parade is toch anders als die niet wordt geleid door de Oranjebus.

Dus wijzen we u graag op de actie van de Oranjefans die een crowdfunding campagne zijn gestart om de bus weer rijdend te krijgen. Je kunt al vriend van de bus worden vanaf 5 euro: Word Vriend van De Bus

Kwalificatie WK 2018

Hoe staat Oranje ervoor in de kwalificatie voor het WK?

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen