Trainingsderby der lage landen prooi voor Oranjevrouwen

14 september 2017, 18:15

Net als op het EK versloegen de OranjeLeeuwinnen België met 2-1. - Foto: KNVB Media

De OranjeLeeuwinnen hebben hun trainingswedstrijd tegen België met 2-1 gewonnen. Anouk Dekker en Shanice van de Sanden zorgden al vroeg voor de Nederlandse doelpunten.

In de allerhaast belegde trainingswedstrijd, na het afzeggen van Denemarken, begon het team van bondscoach Sarina Wiegman sterk. Shanice van de Sanden was al vroeg bij de openingstreffer, maar de Belgische keeper kon haar inzet nog parreren. De daaropvolgende corner werd echter ingeknikt door Anouk Dekker en daar had keeper Odeurs geen antwoord op: 0-1 in de derde minuut.

Met name Shanice van de Sanden zorgde in de beginfase voor gevaar. Zo ook in de 21e minuut, toen ze door de Belgische defensie heen sprintte en Odeurs te snel af was op de rand van de zestien. Voor een leeg doel schoof ze de 0-2 binnen.

Aansluitingstreffer

Daarna zakte het tempo iets in, al bleven de OranjeLeeuwinnen de meest gevaarlijke ploeg. Voor rust althans, want mede door de vele wisselingen bij Oranje kregen de Belgen in de tweede helft meer grip op de wedstrijd. Dat resulteerde in de 52e minuut in de aansluitingstreffer van De Caigny.

Shanice van de Sanden schuift de 2-0 binnen.

België ging op zoek naar de gelijkmaker, maar de beste kansen waren voor de OranjeLeeuwinnen. Lineth Beerensteyn en Jill Roord faalden echter in de afronding. De 1-2 overwinning kwam desondanks niet meer in gevaar, waardoor de rare interlandweek - door de afgelaste oefeninterland tegen Denemarken - een positief slot kreeg.