Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Vijf redenen waarom je op Lieke Martens kan stemmen

KNVB Media
KNVB Media
23 augustus 2017, 16:00

Lieke Martens in actie tegen Zweden. - Foto: KNVB Media

Sinds maandag kan je stemmen op The Best awards van de FIFA. Mocht je nog twijfelen of je op de drie Nederlandse genomineerden (Miedema, Wiegman en Martens) moet stemmen, geven we je in een drieluik per persoon vijf redenen. In deel III: Lieke Martens.

Staat er op belangrijke momenten

De assist in de openingswedstrijd van het EK, de 2-1 die ze creëerde tegen België toen er voor het eerst even druk op kwam te staan, de 1-0 in de kwartfinale tegen Zweden en de 2-1 tegen Denemarken in de finale: op momenten dat het er echt om ging stond Lieke Martens er tijdens het EK.

Techniek

De techniek van Lieke Martens is bijna ongeëvenaard. Het gemak waarmee ze tegen België twee verdedigers het bos instuurde was daar misschien wel het beste voorbeeld van. Menig rechtsback had tijdens het EK een slechte nacht na een wedstrijd aan alle kanten voorbij gelopen te zijn door Lieke Martens.

Transfer naar FC Barcelona

Al voor het EK maakte FC Barcelona bekend dat ze vanaf dit seizoen Lieke Martens in de selectie hebben. Haar transfer, van het Zweedse FC Rosengård naar Spanje, is de grootste transfer in de geschiedenis van het Nederlandse vrouwenvoetbal. Afgelopen seizoen kwamen de Catalanen tot de halve finale van de Champions League.

WEURO 2017 Player of the Tournament

Tijdens het EK werd Lieke Martens al gekroond tot beste speelster van het toernooi door het ‘technical committee’ van de UEFA. Met drie doelpunten en twee assists had ze een belangrijke rol in de historische EK-winst. De vorige winnares, Nadine Angerer (Duitsland) in 2013, werd in dat jaar ook uitgeroepen tot FIFA Women’s Player of the Year.

Lieke Martens juicht na de 3-0 tegen Engeland.

Europees Kampioen

Jarenlang was er naar uitgekeken, het EK in eigen land. En juist op dat moment stegen Martens en haar teamgenoten boven zichzelf uit en kroonden ze zich tot Europees kampioen. Een prestatie die tot in lengte van dagen herinnerd zal blijven.

Stem op de Wereldvoetbalster v/h jaar Stem op de Wereldvoetbalster v/h jaar Stem op Lieke Martens op de website van de FIFA.

Je dient je eerst te registreren op FIFA.com voordat je kan stemmen. Dat kan tot 7 september. Bondscoaches, aanvoerders van de nationale teams én journalisten mogen ook hun stem uitbrengen. Alle vier de stemgroepen hebben 25% invloed op het resultaat. Halverwege september worden de drie overgebleven kandidaten bekendgemaakt, waarna op 23 oktober de prijs wordt uitgereikt.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen