Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Martens en Miedema genomineerd voor FIFA prijs

KNVB Media
KNVB Media
17 augustus 2017, 15:00

Lieke Martens (rechts) en Vivianne Miedema (midden) maken kans op de titel 'Wereldvoetbalster van het Jaar' - Foto: KNVB Media

Na een nominatie voor de titel Europees voetbalster van het Jaar, is Lieke Martens ook in de race voor de titel The Best FIFA Women’s Player, ofwel Wereldvoetbalster van het Jaar. De OranjeLeeuwin is één van de tien genomineerden. Ze neemt het in de verkiezing onder meer op tegen haar ploeggenoot bij Oranje, Vivianne Miedema.

Daarmee zijn de OranjeLeeuwinnen samen met Engeland hofleverancier voor de shortlist. Namens de Engelsen staan Lucy Bronze (Manchester City) en Jodie Taylor (de nieuwe ploeggenoot van Vivianne Miedema bij Arsenal) op de lijst. Verder zijn er nog drie spelers die in actie kwamen op het afgelopen EK.

Lieke Martens maakte voor aanvang van het EK al een transfer naar FC Barcelona en werd tijdens het EK gekroond tot 'Best Player of the Tournament'. Ook Vivianne Miedema komt na de zomer uit voor een nieuwe club, Arsenal, en won tijdens het EK de Zilveren schoen vanwege haar tweede plek op de topscorerslijst met vier doelpunten.

Genomineerden Best FIFA Women's Player

NaamNationaliteitClub
Lucy BronzeEngelandManchester City Women
Deyna Castellanos VenezuelaSanta Clarita Blue Heat
Pernille HarderDenemarkenLinköpings / VfL Wolfsburg
Sam KerrAustraliëPerth Glory / Sky Blue FC
Carli LloydVerenigde StatenHouston Dash / Manchester City Women
Dzsenifer MarozsanDuitslandOlympique Lyonnais Feminin
Lieke MartensNederlandFC Barcelona Femeni
Vivianne MiedemaNederlandArsenal Women
Wendie RenardFrankrijkOlympique Lyonnais Feminin
Jodie TaylorEngelandArsenal Women

Op de website FIFA.com kan vanaf 21 augustus gestemd worden op de genomineerde spelers. Stemmen kan tot 7 september. Halverwege september worden de drie overgebleven kandidaten bekendgemaakt, waarna op 23 oktober de prijs wordt uitgereikt.

Wiegman in race voor titel 'Wereldcoach van het Jaar' Wiegman in race voor titel 'Wereldcoach van het Jaar' Eerder op de dag werd bekendgemaakt dat bondscoach Sarina Wiegman is genomineerd in de categorie Best Women's Coach.

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen