Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Martens kanshebber voor titel 'Europees voetbalster van het jaar'

KNVB Media
KNVB Media
15 augustus 2017, 15:45

Lieke Martens is haar tegenstander te snel af in de kwartfinale van het EK tegen Zweden. - Foto: KNVB Media

Lieke Martens is een van de drie genomineerden voor de UEFA Women's Player of the Year award. De OranjeLeeuwin van FC Barcelona neemt het op tegen Pernille Harder (Denemarken en Wolfsburg) en Dzsenifer Marozsán (Duitsland en Lyon). De winnaar van de prijs wordt op 24 augustus bekendgemaakt, tijdens de Champions League-loting in Monaco.

Martens, Harder en Marozsán zijn genomineerd door de bondscoaches van de zestien landen die deelnamen aan het Europees kampioenschap in Nederland. De jury bestond verder uit twintig in vrouwenvoetbal gespecialiseerde journalisten.

Beoordeling

De speelsters zijn beoordeeld op de prestaties voor hun club en voor hun land. Voor Martens geldt dus dat ook haar prestaties bij het Zweedse Rosengård, waar ze tot voor kort voor speelde, meetellen in de beoordeling. Mocht Martens de prijs winnen, dan is ze de eerste Nederlandse die wordt uitgeroepen tot Europees voetbalster van het jaar.

Ook Vivianne Miedema, Jackie Groenen en Shanice van de Sanden gooiden hoge ogen bij de jury, maar eindigden net buiten het podium. Miedema eindigde als vierde in de verkiezing, Groenen werd zevende, terwijl Van de Sanden als tiende eindigde.

Meer over de Oranjevrouwen

Alle informatie over het team en de speelsters

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen