Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Warm onthaal Leeuwinnen: van applaus tot Bronzen Bok

KNVB Media
KNVB Media
11 augustus 2017, 13:00

Kika van Es tijdens de huldiging in Boxmeer. - Foto: Raymond Merkx / Omroep Brabant

Groots of minder groot: het onthaal is overal warm en feestelijk. Diverse speelsters van de gouden OranjeLeeuwinnen zijn of worden gehuldigd in hun eigen woonplaats. Van de Bronzen Bok tot een welgemeend applaus in een verzorgingstehuis.

Naar schatting kwamen er donderdag zo’n 1500 mensen op de been in Boxmeer. De reden? Kersvers Europees kampioen Kika van Es werd gelauwerd in 'haar' gemeente. Met een toespraak van de wethouder, een heuse onderscheiding (de Bronzen Bok) én het erelidmaatschap van de vereniging waar het allemaal begon: Olympia’18.

En alsof het nog niet voldoende was, perste de linksback er nog een duet uit met niemand minder dan John de Bever. De lach ging inderdaad niet meer van haar gezicht…

Erepenning voor Miedema

Een stuk noordelijker – in Hoogeveen – was het enthousiasme niet minder groot. Daar werd de topschutter van Oranje, Vivianne Miedema, nog eens uitgebreid in het zonnetje gezet. Met haar vier doelpunten tijdens het EK, waarvan twee in de finale tegen Denemarken, had de speelster van Arsenal een aanzienlijk aandeel in de titel.

Die mening werd gedeeld in haar Hoogeveen, want Miedema ontving uit handen van de burgemeester de erepenning van de Drentse stad. 

Verzorgingstehuis in Maastricht

Een stuk minder massaal, maar daarom niet minder gemeend, was de ontvangst voor Vanity Lewerissa. In het verzorgingstehuis in Maastricht waar Lewerissa al tien jaar werkt, werd ze getrakteerd op een warm applaus van de bewoners en mooie woorden van de leiding. 

En wat staat er nog te gebeuren?

Wie denkt dat de huldigingsmarathon vijf dagen na de gewonnen finale tegen Denemarken is voltooid, zit mis. Voor Jackie Groenen is het vrijdagavond feest in haar Belgische woonplaats Poppel. In café Mieke Pap gaat vanaf 21.00 uur het dak eraf. Een uur later arriveert Groenen zelf in haar stamkroeg.

Zondag is het de beurt aan Lieke Martens die in het Limburgse Bergen door de gemeente en haar eerste amateurclub Montagnards in het zonnetje wordt gezet. Martens, die zelf uit het nabijgelegen Nieuw Bergen afkomstig is, wordt vanaf 14.00 uur gehuldigd op het plein voor het gemeentehuis.

Shanice in IJsselstein

Een dag later, maandag 14 augustus, loopt IJsselstein uit voor Shanice van de Sanden. De publiekslieveling van Oranje wordt bij haar ouderlijk huis opgehaald in een open bus door speelsters van de lokale verenigingen VVIJ en IJFC. Na een korte rondrit door het Utrechtse stadje wordt de razendsnelle rechtsbuiten om 19.00 uur gehuldigd op de Plaats voor het historische stadhuis. 

Ook nog Daniëlle

Vrijdag 18 augustus - na haar vakantie - is Daniëlle van de Donk aan de beurt. De middenvelder wordt opgehaald in een open auto en wordt vervolgens gehuldigd tijdens een feestelijke bijeenkomst op de Markt in haar eigen Valkenswaard.  Daarna heeft Van de Donk nog een handtekeningensessie en aparte huldiging bij haar oude amateurclub sv Valkenswaard.

OranjeLeeuwinnen op Facebook

Meer te weten komen over de OranjeLeeuwinnen? Kijk dan op onze Facebookpagina. Hier vind je het laatste nieuws rondom de speelsters, wedstrijden en kaartverkoop.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen