Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Samenvatting EK-duel België - Nederland (1-2)

KNVB Media
KNVB Media
25 juli 2017, 10:15
4:17

Lieke Martens schiet Nederlands met wat fortuin naar een 2-1 voorsprong. - Foto: KNVB Media

De Oranjevrouwen hebben maandagavond na een meeslepend gevecht met België de kwartfinale van het EK bereikt. Via goals van Sherida Spitse en met wat geluk Lieke Martens won Nederland ook de derde wedstrijd. Het team van Sarina Wiegman kan zich als groepswinnaar gaan opmaken voor de strijd met de nummer twee uit groep B: Duitsland, Zweden of Rusland.

Ga er maar aanstaan. Een EK in eigen land, waarbij alle ogen op je zijn gericht. De verwachtingen worden opgepompt en je voelt de onuitgesproken druk om het vrouwenvoetbal definitief op de kaart te zetten. Als je dan als team in staat bent om alle drie de wedstrijden in een lastige poule te winnen is dat een grootse prestatie. 

Gevecht

Ook tegen België was het weer een heerlijk gevecht waarin de Oranjevrouwen in de eerste helft het heft in handen namen. Een gelijkspel was voldoende, maar daar wilde en kon Nederland niet op spelen. Shanice van de Sanden brak keer op keer door, alleen stokten de aanvallen bij de eindpass en kon Vivianne Miedema niet in stelling worden gebracht. Nederland kwam toch op voorsprong. Sherida Spitse schoot net als tegen Denemarken de penalty onberispelijk binnen nadat Jackie Groenen was gevloerd in de zestien. 

Jackie Groenen wordt gevloerd in de zestien. Strafschop.

Opluchting

België moest winnen en kwam in de tweede helft sterk opzetten terwijl Nederland net als tegen Denemarken terugviel. Janice Caayman gaf de eerste waarschuwing, waarna Tessa Wullaerts met een ietwat gelukkige lob Sari van Veenendaal verraste. Plotseling lag de strijd helemaal open. Het stadion - met ook ruim 4.000 Belgische supporters - kolkte.

Gelukkig nam Lieke Martens het stokje over van Shanice van de Sanden. Keer op keer draaide ze haar tegenstander Deloose dol. Een kwartier voor tijd stuurde Jackie Groenen haar weg. Ze zocht de lange hoek, maar vond de korte via het been van Heleen Jacques. Opluchting ging over in hartstochtelijk gejuich. Het Oranjefeest kon beginnen.

Bekijk nogmaals de beelden van een meeslepend gevecht waarna de poorten van de kwartfinale zich openden voor Nederland. 

OranjeLeeuwinnen op Facebook

Meer te weten komen over de OranjeLeeuwinnen? Kijk dan op onze Facebookpagina. Hier vind je het laatste nieuws rondom de speelsters, wedstrijden en kaartverkoop.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen