Wiegman: 'Wij willen gewoon van België winnen'

KNVB Media
KNVB Media
23 juli, 11:00

Bondscoach Sarina Wiegman: 'Het kan nog alle kanten op in onze poule.' - Foto: KNVB Media

Een plaats in de kwartfinale of einde toernooi? Het afsluitende groepsduel met België is maandag cruciaal voor het lot van het Nederlands vrouwenelftal op het Europees kampioenschap.

Want ondanks twee knappe 1-0 zeges op Noorwegen en Denemarken is Oranje nog niet zeker van de volgende ronde. Een gelijkspel is voldoende, maar ook een kleine nederlaag kan nog zonder gevolgen blijven. Bondscoach Sarina Wiegman blikt vooruit op het derde EK-duel dat maandag vanaf 20.45 uur in Tilburg plaatsvindt.

"Dat België van Noorwegen won, was natuurlijk verrassend. Het is een heel stugge ploeg die heel veel strijd levert en als collectief te werk gaat. We hebben een interessante en moeilijke poule. Het kan nog alle kanten op. Het zal maandag een fysieke wedstrijd worden en we zullen ook de stand bij Denemarken-Noorwegen in de gaten houden, maar wij willen zelf gewoon winnen", aldus Wiegman.

Of dat met Lieke Martens in de basisopstelling is, blijft een vraagteken. De aanvaller viel donderdag in het duel met Denemarken uit met een enkelblessure.

Persconferentie live

Vandaag, zondag, geeft bondscoach Wiegman haar laatste persconferentie voor het duel met België. Ook Jackie Groenen schuift aan. De persconferentie is vanaf 18.30 uur live te zien via OnsOranje.nl/live.

LiveBekijk vanaf 18.30 uur hier live de persconferentie van bondscoach Sarina Wiegman en middenvelder Jackie Groenen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven