Heel Nederland achter de OranjeLeeuwinnen!

KNVB Media
KNVB Media
16 juli, 14:00

Memphis Depay en Bas Dost hebben mooie woorden voor onze OranjeLeeuwinnen - Foto: KNVB Media

Nederland is in de ban van de OranjeLeeuwinnen en hun EK in eigen land dat zondag begint. Vanuit het hele land stromen de gelukwensen voor de speelsters binnen! OnsOranje bundelde enkele inzendingen.

‘Wilhelmina van onze vrouwen, zijn wij van vrouwelijk bloed. Den moederland getrouwe, blijf ik tot in den dood. Een prinses van Oranje, ben ik vrij onverveerd. Den Koningin van Hispanje, heb ik altijd geëerd.’

Ja ja, de Nederlandse zwemploeg, die deze periode op het WK in Boedapest uitkomt, maakte speciaal voor de OranjeLeeuwinnen een eigen versie van het Wilhelminus, waarin de nadruk op ludieke wijze geheel op vrouwelijke ‘heersers’ wordt gelegd. Ze zingen het ook nog mooi!

Ook vanuit de voetballerij stromen de reacties binnen. Zo plaatste Dirk Kuyt een foto waarop hij samen met Vivianne Miedema staat. De ex-international, die het voorbije seizoen na het landskampioenschap van Feyenoord afscheid nam van zijn actieve loopbaan, richt zich naast het gehele team even speciaal tot de spits van het vrouwenteam. ‘Zet hem op en schrijf historie!’

De huidige mánnen van Oranje zijn ook al helemaal klaar voor het EK Vrouwen. Quincy Promes, Davy Pröpper, Memphis Depay, Bart Ramselaar, Jens Toornstra, Bruno Martins Indi, Sergio Padt en Bas Dost spreken mooie en hoopvolle woorden voor de vrouwen van bondscoach Sarina Wiegman.

Buiten de sportwereld wordt ook reikhalzend uitgekeken naar het eindtoernooi in eigen land. De radio-dj’s Coen Swijnenberg en Sander Lantinga, bekend van de Coen en Sander Show,  wensen de meiden – op hun geheel eigen, humoristische wijze – ook alle succes.

Tophockeyster Ellen Hoog durft zelfs al hardop te dromen van succes en de beker. “Ik wens jullie heel veel succes. Een toernooi in eigen land is heel speciaal. Ik hoop dat jullie er echt van gaan genieten, dan genieten wij ook heel veel van jullie!”

Natuurlijk zijn er nog veel meer gelukwensen voor onze heldinnen. Bekijk ze allemaal!

Gelukwensen voor de OranjeLeeuwinnenBekijk ze allemaal op het Twitter-account van OnsOranje!

10 oktober om 20:45

Amsterdam ArenA

Nederland


vs

Zweden

Bestel tickets

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven