Oranjevrouwen soeverein in uitzwaaiduel tegen Wales

8 juli 2017, 18:00
5:08

Daniëlle van de Donk feliciteert Lieke Martens na de 1-0. - Foto: KNVB Media

De Oranjevrouwen hebben de voorbereiding op het EK afgesloten met een overtuigende 5-0 overwinning op Wales. Van begin af aan waren de vrouwen van bondscoach Wiegman de bovenliggende partij en verzuimde het alleen de score verder op te voeren.

Al in de derde minuut liet Oranje voor het eerst van zich horen, in de persoon van Sherida Spitse. De 133-voudig international moest de afgelopen interlands soms genoegen nemen met een plek op de bank, maar overtuigde tegen Wales. Een afgeslagen corner werd door de middenvelder ineens op doel gevuurd, maar de Welshe keeper plukte de bal knap uit de kruising.

Buitenspelers

De Nederlandse voorhoede was een continue plaag voor het gegroepeerd verdedigende Wales. Met name de buitenspelers, Lieke Martens en Shanice van de Sanden, lieten hun directe tegenstanders regelmatig hun hielen zien. Het was dan ook geen verrassing dat Lieke Martens in de twaalfde minuut de ban brak met aan actie naar binnen en een treffer in de verre hoek; 1-0.

Sherida Spitse speelde een sterke wedstrijd tegen Wales.

De kansen regen zich verder aaneen, maar doelpunten ontbraken nog. Vivianne Miedema dook na iets meer dan een half uur spelen vrij op voor de Welshe keeper, maar zag haar inzet gekeerd worden. In de nastoot legde Shanice van de Sanden de bal panklaar voor Daniëlle van de Donk, die de tweede treffer binnenschoot.

Tweede helft

Na rust voerde Oranje de druk verder op en kwam Wales helemaal niet meer van de eigen helft af. Vivianne Miedema pikte ook haar doelpuntjes mee. Eerst kopte ze een voorzet van Van de Sanden binnen, daarna schoot ze met links hard raak in hoek.  In de slotminuten werd het zelfs nog 5-0, door een vrije trap van Mandy van den Berg die binnenzeilde.

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van het duel tussen de Oranjevrouwen en Wales.

UEFA Women's EURO 2017

Van 16 juli tot en met 6 augustus vond in Nederland het EK Vrouwen 2017 plaats. Kijk hier terug op die drie fantastische weken waarin de OranjeLeeuwinnen Nederland en Europa veroverden.