Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranjevrouwen - Wales live op FOX Sports

KNVB Media
KNVB Media
4 juli 2017, 14:15

Het laatste oefenduel in aanloop naar het EK is zaterdag live te zien bij FOX Sports. - Foto: KNVB Media

De laatste oefenwedstrijd van de OranjeLeeuwinnen op weg naar het EK, zaterdagmiddag 8 juli om 16.00 uur, wordt live uitgezonden op FOX Sports. Het vriendschappelijke duel met Wales vindt plaats op het Kasteel, normaal gesproken de thuisbasis van Eredivisionist Sparta Rotterdam.

De oefeninterland is het laatste moment voor bondscoach Sarina Wiegman om aan haar favoriete elftal te sleutelen. Precies acht dagen later, op zondag 16 juli, begint voor de OranjeLeeuwinnen namelijk eindelijk WEURO 2017, het langverwachte EK in eigen land. Wiegman en consorten nemen het in de openingswedstrijd van het EK in Utrecht op tegen het sterke Noorwegen, een paar dagen later gevolgd door poulewedstrijd nummer twee en drie tegen respectievelijk Denemarken en België.

Viermaal winst

Oranje en Wales speelden viermaal eerder tegen elkaar en alle duels eindigden in winst voor Nederland. Het laatste treffen dateert van 25 november 2012. Dit oefenduel in het stadion van Telstar in Velsen-Zuid kende een 2-0 eindstand dankzij doelpunten van Sylvia Smit en Sherida Spitse. Wales wist zich niet te kwalificeren voor het EK van deze zomer. In groep 8 eindigden de internationals uit Wales op de derde plaats achter Noorwegen en Oostenrijk.

Voor de 'uitzwaaiwedstrijd' zijn nog kaarten beschikbaar. De prijs voor losse kaarten is €10,-. Houders van een OnsOranje ClubCard krijgen 10% korting en groepen vanaf acht personen betalen € 6,- per persoon. Tevens is er een korting van 50% voor kinderen tot en met 14 jaar. 

Tickets Nederland - Wales Tickets Nederland - Wales Bestel je tickets hier!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen