Koningspaar aanwezig bij openingsduel EK

KNVB Media
KNVB Media
15 juni, 16:45

Het koningspaar zal aanwezig zijn bij de wedstrijd van de Oranjevrouwen tegen Noorwegen. - Foto: KNVB Media

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima wonen op zondag 16 juli de openingswedstrijd van het EK vrouwen bij. In stadion Galgenwaard in Utrecht spelen de OranjeLeeuwinnen om 18.00 uur de eerste wedstrijd van het toernooi tegen Noorwegen.

"We zijn zeer verheugd dat Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in de gelegenheid zijn om de openingswedstrijd bij te wonen", aldus toernooidirecteur Bert van Oostveen. "Ik zie het als een erkenning van de groei van vrouwenvoetbal en een mooie waardering voor alle speelsters van het EK." Eerder deze week werd bekend dat alle Nederlandse wedstrijden in de groepsfase van het toernooi zijn uitverkocht.

UEFA Women’s EURO 2017

De Europese kampioenschappen worden voor de eerste keer in de historie in Nederland gehouden. UEFA Women’s EURO (WEURO) 2017 wordt met zestien deelnemende landen het grootste Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen tot nu toe. De zeven speelsteden zijn: Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam, Tilburg en Utrecht. Het toernooi begint op 16 juli en eindigt met de finale op 6 augustus in Enschede.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven