Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranjevrouwen in uitverkocht huis tegen Noorwegen en België

KNVB Media
KNVB Media
8 juni 2017, 9:30
2:01

De Oranjesupporters zullen ook bij het EK vrouwen het stadion laten zinderen. - Foto: KNVB Media

Met nog 39 dagen tot het UEFA Women’s EURO 2017 zijn zowel de openingswedstrijd Nederland – Noorwegen in Utrecht als de derde poulewedstrijd van de OranjeLeeuwinnen tegen België in Tilburg uitverkocht. Aanvoerder Mandy van den Berg straalde bij het horen van het nieuws en pakte meteen de microfoon om het haar teamgenoten te vertellen.

"Wow. Zooo. Hoeveel mensen zijn dat? 25.000? Fantastisch." Stuk voor stuk glunderende gezichten bij de speelsters van Oranje. Sommigen kunnen het bijna niet geloven en reageren enigszins beduusd. Het is ook uniek: 25.000 supporters die straks voor een zinderende Oranje-sfeer zorgen. 

Ons stadion

Dat geeft een enorme boost, maar het is voor de meeste speelsters ook nieuw dat ze voor een verwachtingsvol thuispubliek te presteren. Hoe ga je daar mee om? Merel van Dongen ging langs bij tweevoudig Olympisch kampioen hockey Ellen Hoog die in 2014 een WK in eigen land speelde - en won -  voor een uitzinnig publiek. "Dat stadion was echt van ons."

Merel gaat vreemd... met Ellen Hoog Merel gaat vreemd... met Ellen Hoog Bekijk hier de aflevering van Merel gaat vreemd met Ellen Hoog.

Kaartverkoop 

Het EK leeft in Nederland, want ook andere duels zijn in trek. “Dit is geweldig nieuws voor het toernooi en de OranjeLeeuwinnen”, zegt toernooidirecteur Bert van Oostveen. "Gelukkig hebben we nog meer wedstrijden in de aanbieding dus we hoeven niemand teleur te stellen."

Eerder werd al bekend dat de kaartverkoop goed verloopt en onlangs werd de 100.000ste bezoeker voor het EK verrast in Breda. Op 20 juli spelen de OranjeLeeuwinnen tegen Denemarken op het Kasteel in Rotterdam, hier zijn nog kaarten voor beschikbaar.

Kaartverkoop WEURO 2017 Kaartverkoop WEURO 2017 Ook naar een wedstrijd tijdens Women's EURO 2017? Koop hier je tickets.

UEFA Women's EURO 2017

Van 16 juli tot en met 6 augustus vond in Nederland het EK Vrouwen 2017 plaats. Kijk hier terug op die drie fantastische weken waarin de OranjeLeeuwinnen Nederland en Europa veroverden.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen