Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Oranje bedankt teammanager Hans Jorritsma

KNVB Media
KNVB Media
13 november 2017, 15:30

Hans Jorritsma werd kort voor zijn afscheid verrast door spelers en staf van het Nederlands elftal. - Foto: KNVB Media

De Oranjeselectie heeft teammanager Hans Jorritsma zondagavond op feestelijke wijze bedankt voor alles wat hij de afgelopen twee decennia voor het Nederlands elftal heeft gedaan en betekend. Jorritsma (68) neemt na Roemenië – Nederland afscheid van Oranje en de KNVB.

Voor het eerst in 21 jaar werd het – zoals altijd zorgvuldig door Jorritsma opgestelde – dagprogramma ingrijpend gewijzigd. Toen Jorritsma zich iets voor half 8 meldde in de eetzaal van het spelershotel, was deze leeg. Spelers en staf wachtten hem op in de lobby van het hotel, klaar om in de bus te stappen.

Vanaf dat moment restte Jorritsma weinig anders dan de gebeurtenissen over zich heen te laten komen. Een goed diner in een mooi restaurant. Onder en met elkaar. Geheel in zijn geest. Er waren ontroerende speeches, cadeaus van spelers, ex-internationals en het begeleidingsteam.

Hans Jorritsma in een onderonsje met Oranje-international Steven Berghuis.

Professionaliteit

In alles klonk waardering door voor zijn professionaliteit, zijn oog voor detail, topsportmentaliteit en het altijd minimaal tien stappen vooruitdenken. Zijn natuurlijke en oprechte betrokkenheid bij ‘zijn spelers en hun familie’ buiten de trainingskampen om, heeft veel indruk op de (ex)internationals gemaakt.
 
Aan het einde van de avond had Jorritsma de regie weer terug in handen. Na het uitdelen van de dagprogramma’s koerste de bus terug naar het spelershotel. MD-1, voetbaljargon voor match day minus 1, vraagt immers een goede nachtrust.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen