Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Fosu-Mensah: Tussen de grote jongens in Parijs

KNVB Media
KNVB Media
31 augustus 2017, 11:00
0:52

Timothy Fosu-Mensah debuteert in de Oranjeselectie. - Foto: KNVB Media

Timothy Fosu-Mensah had zich al ingesteld op de EK-kwalificatiewedstrijden met Jong Oranje toen plotseling zijn telefoon ging. Er waren wat blessures dus of de verdediger van Crystal Palace zich wilde melden in Huis ter Duin in Noordwijk.

Daar sta je dan. In plaats van op de Vijverberg in het Stade de France. Nu is Fosu-Mensah heus wel wat gewend. Louis van Gaal liet hem bij Manchester United al debuteren op Old Trafford. En hij trainde met jongens als Wayne Rooney en Zlatan Ibrahimovic. 

Voor de televisie

Maar toch. Vol bewondering kijkt hij naar Arjen Robben, Wesley Sneijder en Robin van Persie. Zij waren er bijna tien jaar geleden ook al bij toen Frankrijk met 4-1 werd verslagen op het EK in Zwitserland. Ze scoorden alledrie in die wedstrijd. Daar herinnert Dirk Kuyt, die de openingsgoal maakte ons nog even aan in een fijne tweet. Ook toen waren we de underdog.

De 10-jarige Timothy zag het in zijn Oranjeshirtje allemaal op televisie. En nu staat hij met deze spelers op het veld. Nee, bij Timothy Fosu-Mensah krijg je de lach niet van zijn gezicht.

— Timothy Fosu-Mensah met bondscoach Dick Advocaat in het Stade de France.

Kwalificatie WK 2018

Hoe staat Oranje ervoor in de kwalificatie voor het WK?

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen