Oranje zakt een plaats op FIFA-ranking van juli

KNVB Media
KNVB Media
6 juli, 12:15

Ondanks winst op Ivoorkust en Luxemburg zakt Oranje een plaats op de FIFA-lijst. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal heeft een plaats moeten prijsgeven op de nieuwste FIFA-wereldranglijst die donderdag is gepubliceerd. Oranje staat deze maand met 782 punten op de 32e plaats.

Duitsland en Joachim Löw na twee jaar weer koploper.

Duitsland is door de recente winst op de Confederations Cup voor het eerst in twee jaar weer de nieuwe nummer één van de wereld. De ploeg van bondscoach Joachim Löw komt van plaats drie en lost Brazilië af op de toppositie. Argentinië staat als derde genoteerd.

Laagste positie

Nederland koesterde lange tijd een vaste positie in de top-tien, maar maakte vanwege de slechte resultaten de afgelopen twee jaar een vrije val. Het dieptepunt beleefde Oranje in april van dit jaar toen de ploeg wegzakte naar de 32e plaats, de laagste positie ooit sinds de FIFA-ranking in het leven is geroepen. Vorige maand klom Nederland weer een plaats, maar moet die nu weer prijsgeven ondanks tweemaal 5-0 winst in de oefenwedstrijd tegen Ivoorkust en het WK-kwalificatieduel met Luxemburg.

Ook Frankrijk, eerstvolgende tegenstander van Oranje in de kwalificatiereeks voor het WK 2018 in Rusland, staat op de nieuwste wereldranglijst lager genoteerd dan vorige maand. Les Blues zakten drie plaatsten naar nummer negen. Zweden daarentegen klom dankzij de zege op Frankrijk van de 34e naar de 18e plaats en passeerde Nederland. Ook Bulgarije, Wit-Rusland en Luxemburg boekten winst. De volgende FIFA-ranking wordt op 10 augustus gepubliceerd.

Tegenstanders Oranje in WK-kwalificatie

PlaatsLandVerschil  in ranking met vorige maand
9.Frankrijk-3
18.Zweden+16
54.Bulgarije+6
71.Wit-Rusland+12
135.Luxemburg+10

FIFA-rankingBekijk de complete FIFA-ranking van 6 juli 2017.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven