Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Fred Grim: ‘Periode goed doorgekomen’

KNVB Media
KNVB Media
4 juni 2017, 22:00

Bondscoach Fred Grim feliciteert Davy Klaassen met zijn treffer. - Foto: KNVB Media

Fred Grim zat tegen Ivoorkust voor de derde en laatste keer als bondscoach op de bank. Na het ontslag van Danny Blind als keuzeheer nam Grim het ambt tijdelijk over, totdat Dick Advocaat zijn taak komende week oppakt. Grim sloot af met een zalige zege: 5-0.

Grim opende het drieluik als ad-interim bondscoach nog met een nederlaag tegen Italië, maar won vervolgens van Marokko en Ivoorkust. Vanaf dinsdag, als Oranje de voorbereiding op de wedstrijd tegen Luxemburg begint, schikt Grim zich weer in de rol van assistent.

Opsomming

Of er veel waarde moet worden gehecht aan de ruime zege tegen de Afrikanen, werd de bondscoach gevraagd voor de camera van SBS 6. Grim startte een opsomming. “We zijn als ploeg tien dagen bij elkaar geweest. Hebben goed met elkaar kunnen werken. In die periode hebben we twee keer gewonnen. Dat geeft veel vertrouwen en daarnaast hebben spelers hun doelpunt meegepakt. Dat zijn allemaal positieve zaken.”

Toch was het niet alleen maar hosanna tegen Ivoorkust. Zeker in de openingsfase maakte Oranje geen bijster sterkte indruk. “We begonnen de wedstrijd niet goed. Maar de tweede fase van de eerste en tweede helft was wel heel goed. Hierin creëerden we veel kansen en maakten we de doelpunten.”

Opvolger 

Grim zet na de 5-0 dus weer een stapje opzij. Direct na afloop kreeg hij zijn opvolger al aan de lijn. “Het gaat erom dat we deze periode goed zijn doorgekomen. En vanaf nu draait het alleen nog maar om Luxemburg. Daar gaat het om.”


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen