Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Ajacieden sluiten aan bij Oranje: 'Een eer om er bij te zijn'

KNVB Media
KNVB Media
29 mei 2017, 18:15
1:29

Zes spelers, onder wie de Ajacieden Matthijs de Ligt en Joël Veltman, trainden vanochtend voor het eerst dit trainingskamp. - Foto: KNVB Media

Bij het Nederlands elftal stonden er vanochtend, maandag 29 mei, zowaar twintig spelers op het veld. Zeven meer dan tijdens de eerste trainingsdag, al kwam Jasper Cillessen er net aan tijdens de oefensessie en kwam hij nog niet in actie.

Nathan Aké, voor het eerst bij Oranje, deed dat wel, nadat hij maandagochtend was gearriveerd. Vincent Janssen en de Ajacieden Nick Viergever, Kenny Tete, Matthijs de Ligt en Joël Veltman arriveerden zondag en werkten maandag ook hun eerste trainingssessie af.

Verloren finale

De Ligt en Veltman waren blij hun zinnen weer even te kunnen verzetten bij Oranje na de verloren Europa League-finale. "Het gaat wel iets sneller nu je hier je focus op Oranje hebt, maar iedere dag spookt het nog wel even door je hoofd", zei Veltman. 

Voor De Ligt is het de tweede keer dat hij zich bij Oranje meldt. Zijn debuut in de basis in de verloren wedstrijd tegen Bulgarije (2-0) maakte de nodige tongen los, maar dat heeft de verdediger achter zich gelaten. "Het is voor mij een eer dat ik nu voor de tweede keer uitgenodigd wordt. Voor mij als jonge jongen is dat geweldig, maar dat geldt denk ik voor iedereen die hier is."

Nathan Aké kreeg direct te maken met de wetten van het Nederlands elftal.

Quincy Promes en Bruno Martins Indi in een onderonsje.

Het afsluitende partijspel werd gewonnen door Ramselaar, Hoedt, Toornstra, Vilhena en Memphis.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen