Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Wesley Sneijder: 'Ik verdedig de bondscoach'

KNVB Media
KNVB Media
26 maart 2017, 9:15

Wesley Sneijder kwam na rust in het veld voor Geoginio Wijnaldum en speelde zijn 127ste interland. - Foto: KNVB Media

Wesley Sneijder viel in de tweede helft in tegen Bulgarije. Het was zijn 127ste interland, maar ook de ervaren middenvelder van Galatasaray kon het tij niet keren. "De echte wil om te winnen was er niet."

Hij heeft drie WK's gespeeld, werd een keer tweede en een keer derde. En het WK volgend jaar in Rusland zou het sluitstuk van een imposante carrière moeten worden. Maar die droom is plotseling ver weg na het onverwachte debacle in Sofia. Sneijder zoekt bij de NOS naar een verklaring. "Het klopt niet met de manier waarop we de afgelopen week hebben getraind, en dan beginnen we de wedstrijd op zo'n slechte manier."

'Zij zaten er bovenop'

Ook na rust, als Sneijder in het veld is gekomen voor Wijnaldum lukt het niet om de wedstrijd in handen te krijgen. Nederland heeft wel de bal, maar creëert via Davy Klaassen slechts een kans. "De echte wil om te winnen, was er niet," zegt Sneijder. Bij de Bulgaren zag hij dat wel. "Zij zaten er vanaf het begin bovenop. Zo zie je meer dat het niet alleen om kwaliteit gaat, maar ook hoe je aan een wedstrijd begint."

Als je kijkt hoeveel mutaties Oranje heeft moeten ondergaan, dan is dat lastig

Waarom dat Nederland dan niet lukt?Ondanks al zijn ervaring heeft Sneijder het antwoord ook niet. Hij weigert de schuld bij de bondscoach te leggen. "Hier moet ik de bondscoach wel verdedigen. Als je kijkt hoeveel mutaties Oranje heeft moeten ondergaan, dan is dat lastig. Zelfs vlak voor de wedstrijd kreeg hij daar mee te maken."

Ook Kevin Strootman kijkt vooral naar zichzelf. "Ik speelde slecht, maar wie niet. Alles wat ik nu zeg, is teveel. We moeten bij onszelf te rade gaan. Met deze bondscoach hebben we ook goede wedstrijden gespeeld.”

'Stap voor mij, slecht voor ons'

— Wesley Hoedt : ' Dit is een volgende stap in mijn loopbaan.'

Twee spelers debuteerden op deze inktzwarte avond voor Oranje. Matthijs de Ligt startte in de basis, maar de jonge Ajax-verdediger ging bij beide Bulgaarse goals niet vrijuit. Bondscoach Danny Blind verving hem voor Wesley Hoedt. 

De verdediger van Lazio Roma was de enige speler die een persoonlijk lichtpuntje kon halen uit de wedstrijd. "Ik ben blij dat ik mijn debuut heb gemaakt", zei de invaller. "Dit is een volgende stap in mijn loopbaan. Maar deze nederlaag is slecht voor ons. We hebben het niet goed gedaan."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen