Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Engelse arbiter voor Oranje in Luxemburg

KNVB Media
KNVB Media
11 november 2016, 16:00

Anthony Taylor is door UEFA aangesteld als scheidsrechter voor Luxemburg - Nederland. - Foto: KNVB Media

Het WK-kwalificatieduel tussen Luxemburg en Nederland staat zondag onder leiding van een arbitraal team uit Engeland. Anthony Taylor is door UEFA aangesteld als scheidsrechter. Hij wordt de zijlijnen geassisteerd door zijn landgenoten Stephen Child en Gary Beswick. Vierde official is Robert Madley, eveneens uit Engeland.

Taylor floot nooit eerder een interland van het Nederlands elftal. De 38-jarige leidsman uit Manchester is wel bekend bij andere Nederlandse teams. Zo leidde hij vorig jaar het groepsduel Nederland-Duitsland (0-1) op het EK onder 19 in Griekenland.

In datzelfde toernooi floot hij ook de finale. Drie maanden geleden was Taylor arbiter bij het duel tussen PAOK Saloniki en Ajax (0-1), in de derde voorronde van de Champions League. Taylor is sinds 2013 internationaal scheidsrechter en fluit sinds 2010 in de Engelse Premier League.

Oranje in officieel uittenue

Het Nederlands elftal speelt zondag in Luxemburg in het officiële geheel nassaublauwe uittenue. Het gastland treedt in het Stade Josy Barthel aan in een wit shirt met blauwe balk, witte broek en dito kousen.

Kwalificatie WK 2018

Hoe staat Oranje ervoor in de kwalificatie voor het WK?

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen