Wat komen jullie doen? 'Voetballen met de OranjeLeeuwinnen!'

KNVB Media
KNVB Media
10 april, 11:30

Een handtekening van keeper Loes Geurts voor een van de Jonge Leeuwen. - Foto: KNVB Media

Wat komen jullie hier vandaag doen? "Voetballen!" Voor veertig Jonge Leeuwen kwam zaterdag een droom tot leven toen zij een speciale clinic kregen van hun grote idolen: de OranjeLeeuwinnen.

Op het veld van de KNVB Campus, normaal gesproken het heilige domein van alle nationale selecties, gingen de kinderen vol vuur aan de slag. Dribbelen, schieten, scoren. Trucs, techniek en een funparcours. Alles kwam aan bod onder leiding van speciale trainers, bondscoach Sarina Wiegman én vier Oranje-internationals: Loes Geurts, Desiree van Lunteren, Sherida Spitse en Sari van Veenendaal.

Deze zomer het EK

Ook mochten de kinderen al hun prangende vragen afvuren op hun grote idolen. Wie de nieuwe bondscoach van het mannenelftal moet worden? "Als ik ga stoppen, dan probeer ik het wel", zei Sherida Spitse met een knipoog.  

Het was een heerlijke middag voor de leden van de Jonge Leeuwen fanclub. Dichter bij hun heldinnen, die komende zomer op het EK in eigen land hopen te schitteren, zullen ze misschien nooit meer komen. Een herinnering voor het leven.

EK in NederlandLees alles over het Europees kampioenschap. Ook hoe je aan tickets kunt komen.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven