Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Monsterzege voor gretig Jong Oranje

KNVB Media
KNVB Media
10 november 2017, 21:00
5:08

Feest bij Jong Oranje na wéér een doelpunt tegen Jong Andorra. - Foto: KNVB Media

Winnen. En doelpunten maken. Het liefst zo veel mogelijk en zo snel mogelijk. Dat is de opdracht waarmee de spelers van Jong Oranje tegen Jong Andorra het veld in worden gestuurd. De formatie van Art Langeler slaagt in die opzet. Ruim. Het EK-kwalificatieduel in Doetinchem wordt met 8-0 gewonnen.

Een opmerkelijk moment, zo’n kwartier voor het einde van de wedstrijd. Direct na de 7-0 van Frenkie de Jong – vanaf 11 meter – pakt de Ajacied zelf de bal uit het lege doel om vervolgens terug te sprinten naar de eigen helft. Alsof zojuist de aansluitingstreffer is gemaakt, in plaats van het zoveelste doelpunt van de avond. Het tekent de gretigheid van Jong Oranje deze vrijdagavond.

Tien doelpunten

“We wilden goed spelen, het publiek vermaken en veel scoren. Daarin zijn we aardig geslaagd. Ook al was de tegenstander maar matig”, vond De Jong na afloop. “Daarnaast had ik het idee dat we wel eens de tien doelpunten konden halen. Daarom de haast. Helaas is ons dát niet gelukt.”

Doelpunten dus. Jong Oranje was er in de openingsfase al dichtbij via Rick van Drongelen, maar kreeg in de 20e minuut de handen echt op elkaar op De Vijverberg. Niet geheel toevallig was het Guus Til die de score opende. Til – geboren in Zambia – laat zich bij zijn club AZ ook al zo stevig gelden. Met drie doelpunten in zijn laatste twee Eredivisie-wedstrijden had hij de schijnwerpers al aardig op zich gericht.  

Er waren ruim 8500 toeschouwers op De Vijverberg.

Beperken

Voor tegenstander Jong Andorra was het juist zaak om de schade zoveel mogelijk te beperken. Wanneer de macht over de bal er al kortstondig was, volgde steevast een ferme trap richting zijkant of richting de aanvallende linie. In bijna alle gevallen verlaten gebied. Van oppositie was vrijdagavond amper sprake.

Het verzet van de kwalitatief matige opponent was na de treffer van de nummer 10 van AZ snel gebroken. Sam Lammers en Oussama Idrissi schroefden de score nog voor het verstrijken van het eerste half uur op naar een comfortabele score. Tijd om te juichen gunde Jong Oranje zichzelf nauwelijks. Op naar meer.

Oussama Idrissi scoorde twee keer.

Half dozijn

Die kwamen er voor ruim 8500 toeschouwers na de thee, toen met name Idrissi in positieve zin opviel. Hij maakte de zelf de 4-0 en zag Richairo Zivkovic het laatste zetje geven op zijn knappe inzet vanaf de achterlijn. Ramselaar completeerde het halve dozijn vanaf elf meter. Na de 7-0 van De Jong, pikte ook Justin Kluivert nog een doelpunt mee.

Jong Oranje beleefde zodoende een mooie avond in Doetinchem. Op 27 maart volgend jaar wordt de EK-kwalificatiereeks voortgezet. De tegenstander is dan dezelfde: Jong Andorra.

Statistieken Statistieken Bekijk hier de statistieken van het duel.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen