Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Blog Art Langeler: Alles is nog mogelijk

KNVB Media
KNVB Media
13 oktober 2017, 13:45

Jong Oranje won deze interlandcyclus thuis van Letland en speelde gelijk in en tegen Oekraïne. - Foto: KNVB Media

Na de wedstrijd in en tegen Oekraïne kunnen we de balans opmaken op de weg naar het EK 2019. Maar allereerst een korte terugblik op de interland van afgelopen dinsdag.

We werden nogal verrast door de opstelling van Oekraïne waarin 4 spelers stonden die de dag ervoor nog bij het nationale team hadden gezeten. Sterker: twee van hen hadden er zelfs meegedaan. In Nederland is dat ondenkbaar maar misschien is het helemaal niet zo’n slechte gedachte. Ik sprak hierover nog even met de bondscoach van Oekraïne die aangaf dat deze jongens zo een goede wedstrijd konden spelen. Bovendien hechtten ze er veel waarde aan dat Jong Oekraïne de eindronde haalt.

Rare handsbal

Dumfries kon zelf ook niet echt verklaren wat er gebeurde

We troffen dus een ander Oekraïne dat zeer aanvallend begon zonder echt iets te creëren. In de tegenstoot kregen we heel veel ruimte. Er lagen hier echt mogelijkheden! Maar we speelden dit slecht uit, en profiteerden niet. Hiervoor betaalden we een dure prijs toen Oekraïne op voorsprong kwam door een terechte penalty na een hele rare handsbal van Dumfries. Hij kon zelf ook niet echt verklaren wat er gebeurde. In de rust heb ik hier ook stevig bij stil gestaan. Oekraine speelde in de tweede helft speelde iets behoudender. 

Samenvatting van de wedstrijd  Jong Oekraïne - Jong Oranje gespeeld op  10 oktober 2017.

We kwamen in ons aanvalsspel, creëerden mogelijkheden en de gelijkmaker was terecht. Een goede actie van Kastaneer, die sterk inviel, werd knap afgemaakt door Kluivert. Na een gelijkwaardige fase met open aanvallend spel door beide teams werden we op het einde sterker en sterker Een aantal Oekraïense spelers kon het hoge tempo niet meer volhouden, de winnende Nederlandse goal hing in de lucht maar viel helaas niet. 

Conclusie: een gelijkwaardige wedstrijd met een terechte uitslag gezien het spelbeeld. Maar…..er had meer in gezeten!

Art Langeler feliciteert Oussama Idrissi met zijn goal tegen Letland.

Stand van zaken

Wij hebben na 4 wedstrijden 5 punten. De wedstrijd tegen Engeland was goed en hadden we misschien wel kunnen/moeten winnen. De wedstrijd tegen Schotland was minder van onze kant en het verlies was terecht. Tegen Letland hebben we grote delen prima gespeeld en goed gewonnen. De wedstrijd tegen Oekraïne had meer op kunnen leveren maar gezien de tegenstand en de wedstrijd is een punt in orde. 

De balans: misschien hebben we wel iets te weinig gekregen maar dat hebben we zelf in de hand gehad. Als je een uitwedstrijd verliest dan moet je ergens anders bonuspunten halen. Dat had gekund in Oekraïne. In dat licht hebben we twee punten te weinig.

Zware uitwedstrijden

De favoriet in de poule, Engeland, won dinsdag moeizaam met 0-1 in Andorra. Dit tekent wel de topploegen: slecht spelen maar toch winnen! Zij staan bovenaan in de poule met 10 uit 4. Oekraïne volgt met 5 uit 3 maar zowel Engeland als Oekraïne hebben al tegen Letland als Andorra gespeeld, wedstrijden die je ‘normaal gesproken’ zou moeten winnen. 

Schotland heeft 6 uit 3, zij blijken een goede ploeg te hebben en een land om rekening mee te houden dus. Wij staan vierde met 5 uit 4 maar hebben twee zware uitwedstrijden gehad en zijn Engeland ook al tegen gekomen. Na de komende wedstrijden geeft de stand dan ook een reëeler beeld.

Justin Kluivert debuteerde voor Jong Oranje tegen Letland en was tegen Oekraïne meteen belangrijk met een goal.

Programma

Op ons programma staat nu een dubbele ontmoeting met Andorra. In november eerst thuis in Doetinchem waarna we in maart spelen in het bergstaatje. Op papier behoort Andorra met Letland tot de zwakste landen. Als we ons willen kwalificeren dat moeten we deze wedstrijden winnen. Maar toch, Oekraïne speelt gelijk tegen Letland. Engeland wint moeizaam wint in Andorra. Garanties zijn er niet. We gaan ons zo goed mogelijk voorbereiden en zullen alles geven om in de race te blijven. In het najaar van 2018 kunnen we dan zien wat er nodig is om eerste of in ieder geval tweede te worden in de poule. Alles is nog mogelijk!

Voor nu kijken we terug op een goede interland-week met prima internationale wedstrijden voor onze talenten. Met een fitte groep die ook weer zonder blessures naar de clubs terug is. De spelers kunnen zich weer even op de nationale competities.

En ik op het volgen daarvan…

Art Langeler
KNVB-coach Jong Oranje

Tickets Tickets Koop hier voor slecht 5 euro een kaartje voor de wedstrijd Jong Oranje - Andorra in Doetinchem.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen