'Heel goed, maar we hadden er meer uit moeten halen'

KNVB Media
KNVB Media
1 september, 20:30

Jeremiah St. Juste had een dubbel gevoel na afloop van het duel tegen Engeland. - Foto: KNVB Media

Jeremiah St. Juste is erg blij met de manier waarop Jong Oranje vrijdag heeft gespeeld tegen Engeland (1-1), maar de aanvoerder had graag gezien dat zijn ploeg de drie punten had binnen gesleept. "Een zwak moment wordt op dit niveau direct afgestraft."

"We speelden tegen een ploeg met veel kwaliteiten. Ze zijn fysiek sterk en hebben veel beweging. Bovendien speelt een aantal jongens in de Premier League", legde St. Juste de kracht van de tegenstander uit voor de camera’s van Fox Sports.

"Het is dan ook heel knap dat we lang de bovenliggende partij waren. Vooral in de eerste helft speelden we goed. We hebben veel kansen gecreëerd en hadden er meer uit moeten halen. Zonde ook dat we op achterstand komen. Een zwak moment wordt op dit niveau direct afgestraft", vervolgde St. Juste.

Het basisteam van Jong Oranje tegen Engeland.

Na de achterstand ging Jong Oranje niet bij de pakken neer zitten. "We zijn er direct weer vol voor gegaan en kregen al snel de beloning. In de tweede helft had Engeland het initiatief, hebben we goed stand gehouden en kregen we nog kansen op meer. Hier kunnen we mee verder. Op naar Schotland."

Talent

Wanneer je geen kansen creëert, moet je je pas echt zorgen gaan maken

Ook coach Art Langeler vindt dat Oranje had kunnen winnen van de Wereldkampioen, maar bij hem overheerst het positieve gevoel. "Ik ben enorm trots op de strijd en inzet die de jongens vandaag getoond hebben. We hebben fantastisch gespeeld, onszelf goed verkocht en laten zien dat Nederland echt wel talent heeft. We hebben voldoende kansen gehad. Natuurlijk hadden we daar meer mee moeten doen. Maar wanneer je helemaal geen kansen creëert, moet je je pas echt zorgen gaan maken."

Het resultaat is een goede start richting het EK. "Gelijkspelen tegen een sterke tegenstander als Engeland is een goede uitgangspositie voor het vervolg van de kwalificatiereeks."

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen

Terug naar boven