Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Jurjus: 'Met strijd een resultaat behaald'

KNVB Media
KNVB Media
15 november 2016, 21:45

Hidde Jurjus: 'Alles viel vanavond op zijn plek' - Foto: KNVB Media

De spelers van Jong Oranje waren dinsdag na afloop blij met de 1-1 tegen Portugal. Voor een aantal was het een mooi afscheid, voor de vele debutanten een goed begin.

“Alles viel vanavond op zijn plek”, blikte doelman Hidde Jurjus bij FoxSports terug op zijn laatste duel voor Jong Oranje. “Het was een mooie avond, terug op het veld van mijn oude club De Graafschap. Er stond wellicht minder kwaliteit op het veld dan tijdens de kwalificatiereeks, maar we hebben laten zien dat je ook met strijd een goed resultaat kunt halen.”

Bij de 0-1 van Portugal, een vrije trap van Iuri Medeiros, stond Jurjus aan de grond genageld. “Ik kon niet eens zien wie hem nam, laat staan dat ik kon reageren. De bal kwam in mijn hoek, dus moet ik het mezelf aanrekenen. Die Portugezen liepen echter alle kanten op. Het was niet te zien.”

Scorend debuut

Richairo Zivkovic maakte juist zijn debuut voor Jong Oranje. De aanvaller was vanaf de stip trefzeker. “Ik stond bovenaan het lijstje. Dan moet je hem nemen. Uiteindelijk is 1-1 een goede uitslag voor ons. Portugal speelde met een Onder23-elftal, wij waren jonger en minder ervaren. Het is goed om eens tegen dit niveau te spelen. Mijn directe tegenstander speelt Champions League bij Sporting Portugal. Daar sta ik niet wekelijks tegenover.”

De spits van FC Utrecht hoefde geen uitleg waarom hij niet eerder in actie kwam voor Jong Oranje. “De coach hoeft mij dat niet te vertellen. Ik moet gewoon meer geven om geselecteerd te worden. Dit is in elk geval een goed begin geweest.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen