Jong Oranje ook langs Servië: 1-0

28 maart 2016, 21:15

Fred Grim zag zijn ploeg ook de tweede oefenwedstrijd in La Manga winnen. - Foto: KNVB Media

Jong Oranje heeft ook de tweede oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in het Spaanse La Manga gewonnen. Na een minimale overwinning op Jong Noorwegen – afgelopen vrijdag – werd Jong Servië maandagavond met dezelfde cijfers verslagen: 1-0. Vincent Vermeij fleurde zijn basisdebuut op met de enige treffer.

De coach van Jong Oranje, Fred Grim, stelde ten opzichte van de vorige wedstrijd bijna een compleet ander team op. Zo verdedigde Hidde Jurjes het doel en waren er verder basisplaatsen voor onder meer Kevin Diks, Danny Bakker, Patrick Joosten en Kingsley Ehizibue. Alle vier de spelers maakten hun debuut in Jong Oranje.

Enige doelpunt

Vijf minuten voor het einde van de eerste helft viel het enige doelpunt. Vermeij, aanvaller van De Graafschap, profiteerde van een voorzet van PSV’er Joshua Brenet.

Jong Oranje-coach Fred Grim: "Dit is een lekkere overwinning. We speelden vandaag met een relatief nieuw team, waaronder vier jongens die debuteerden voor Jong Oranje. Dan is het knap dat je goed voetbalt en de overwinning over de streep trekt.''

Op slot

"Enig punt van verbetering is dat we eerder die 2-0 moeten maken. Dan gooi je de wedstrijd op slot. Nu moesten we tot het einde vechten voor de winst. Maar goed: we hebben twee keer gewonnen, met veel inzet gespeeld en geen doelpunten tegen gekregen. We kunnen terugkijken op een geslaagde interlandperiode.''

In september vervolgt Jong Oranje het EK-kwalificatietoernooi met een uitduel met Wit-Rusland. Oranje neemt de tweede plaats in, achter Slowakije.

Nederland – Servië 1-0  (1-0).