Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Grim: 'Voetjes op de grond gezet'

KNVB Media
KNVB Media
11 oktober 2015, 17:08

Foto:

Fred Grim vindt het doodzonde dat Jong Oranje de goede start in de EK-kwalificatie geen goed vervolg heeft kunnen geven. Zondag ging zijn ploeg met 1-3 onderuit tegen Slowakije.

“We hebben in Turkije extra punten gepakt, maar die zijn we nu weer kwijt. Er is nog steeds niets aan de hand, dus geen paniek. Maar we zijn wel weer met de voetjes op de grond gezet”, aldus de coach van Jong Oranje die zich niet wilde verschuilen achter de vele afwezigen.

“Ik vind het belangrijk hoe een team reageert op tegenslag. Dat viel vandaag niet mee. De 1-1 viel vlak voor rust op een vervelend moment. Dat was een mentale klap. Er was echter niemand die daarna is opgestaan.”

Dat Oranje twee tegentreffers kreeg uit een corner was geen toeval, weet Grim. “We hebben Slowakije goed bestudeerd en wisten dat ze daar goed in waren. Dan moet je proberen zulke momenten zoveel mogelijk te voorkomen. Dat is niet gelukt.”

Zonde

Ook bij rechtsback Hans Hateboer overheerste de teleurstelling. “In eigen huis moet je winnen en de bovenliggende partij zijn. Op een gegeven moment laten we het even glippen en valt de 1-1. Dat zijn we niet meer te boven gekomen.”

De speler van FC Groningen had de 2-3 op de voet, maar schoot in kansrijke positie naast. “Als zo'n bal erin gaat, is er nog tijd om de gelijkmaker te maken. Erg zonde.”


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen