Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Flinke nederlaag Vrouwen onder 19

KNVB Media
KNVB Media
6 maart 2017, 10:00

Het Nederlands elftal onder 19 jaar verloor met 5-0 van Engeland. - Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal onder 19 jaar kwam bij het tweede duel van het oefentoernooi in La Manga flink tekort tegen Engeland. Het matige spel van het elftal van Jessica Torny werd met 5-0 afgestraft. "We deden het zelf echt niet goed, terwijl Engeland in alles beter was. Ze waren fitter, feller, explosiever en dynamischer."

Bizar, noemde Torny het spel van Engeland bij wie vrijwel alle speelsters voortdurend van positie wisselden. "De aanvalsters wisselden met de middenvelders, de backs met de buitenspeelsters. Het was allemaal heel volwassen wat ze lieten zien. Alles draaide door elkaar, ongelofelijk", aldus Torny, wier formatie daar geen antwoord op had. "We waren niet agressief genoeg. We lieten het gebeuren."

Zwakke punten

Dat bleek ook bij de tegendoelpunten, waarvan er vier van de vijf voortkwamen uit corners. Steeds reageerden de Engelse vrouwen attenter bij de tweede bal, terwijl Vera ten Westeneind de vierde treffer ook nog in eigen doel werkte.

"De aanvallers van Engeland sneden ons de pas af, terwijl dat andersom zou moeten zijn. Wij moeten die ballen hebben", aldus Torny. Bij het enige doelpunt dat niet uit een hoekschop voortkwam, zag Kay-Lee de Sanders er niet goed uit. De breedtepass van de centrale verdediger werd onderschept en afgestraft. 

Na de afgetekende 3-1 nederlaag tegen Duitsland was dit dus een nieuwe domper voor Onder 19. "Onze zwakke punten komen nu in ieder geval wel bloot te liggen. We zijn ook nog aan het zoeken naar het juiste elftal. We zijn nog verschillende opties aan het proberen. Het is niet dat we al een A- en B-elftal helder hebben."

Mouwen opstropen

In het duel tegen Duitsland kampten drie speelsters met griep. Nance van der Meer vloog om die reden inmiddels al naar huis. Toch was ziekte volgens Torny niet de oorzaak van de ruime nederlaag op zondag. "Iedereen was nu inzetbaar, maar Engeland was in alles slimmer. Als je in de top wil winnen moet je ook kunnen poetsen en je mouwen opstropen als het voetballend even niet gaat. Zij trekken op de juiste momenten aan een shirtje of gaan liggen. Daar moeten wij ook echt slimmer in worden", aldus Torny.

La Manga is voor Onder 19 het voorbereidingstoernooi op de Eliteronde, waar het onder meer regerend Europees kampioen Frankrijk treft. Dinsdag treft Oranje in Zweden opnieuw een Europese grootmacht. Het duel begint om 15.00 uur. "Het is goed dat we in de aanloop naar Frankrijk nu sterke landen treffen. Dat kan ons alleen maar helpen en maakt duidelijk waar we nog aan moeten werken."

Statistieken 

Wedstrijd
Nederland - Engeland 0-5 (0-2).

Scoreverloop
12. Tierney 0-1, 38. Babajide 0-2, 49. Allen 0-3, 60. Ten Westeneind (e.d) 0-4, 62. Rouse 0-5.

Opstelling Nederland
Kop, Waterham (63. Noordam), Nouwen, De Sanders, Sabajo (63. Ypema), Van der Plas, Altelaar (46. Ten Westeneind), Van den Heuvel (63. Jansen), Kenton (46. Smits), Weerden, Van Schoonhoven (46. Van Deursen).

KOM OOK BIJ DE JONGE LEEUWEN!

Jonge Leeuwen is dé fanclub voor Oranjefans tussen de 4 en 14 jaar oud. Dichter bij Oranje kom je niet!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen