Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 19 gelijk tegen Ierland

KNVB Media
KNVB Media
20 januari 2017, 9:30

Mijke Roelfsema kwam namens Onder 19 in actie tegen Ierland. - Foto: KNVB Media

"We hebben niets weggegeven, maar ook niets gecreëerd”, was de conclusie van KNVB-coach Jessica Torny, na het 0-0 gelijkspel van het Nederlands elftal onder 19 donderdag tegen Ierland. In Portugal zijn de vrouwen in voorbereiding op de Eliteronde in april.

Twee kansen telde Torny na negentig minuten voetbal in het droge, maar niet extreem warme Portugal. Cherise Schertz kon voor rust alleen op de Ierse doelvrouw af, na de pauze kwam van haar voet een schot vanaf de rand van het strafschopgebied. De eerste keer schoot de opvallende aanvaller van Telstar tegen de keeper aan, het schot na rust ging voorlangs.

Passieve eerste helft

“We creëerden veel te weinig en waren zelden dreigend”, aldus Torny die positief was over de Ierse ploeg. "Ze speelden eerder deze week tegen Portugal en we zagen al dat ze fit zijn en voetballend vaardig. Het is echt niet alleen maar mouwen opstropen en gaan. Daar hadden we de meiden ook voor gewaarschuwd, maar de eerste helft ondergingen ze het vooral.”

Na de pauze toonde Onder 19 echter een heel ander gezicht. De ploeg gooide zelf nu ook meer strijd in de duels en was Ierland meer de baas. Tot extra kansen leidde het echter niet. Torny had dan ook een flink aantal nieuwe krachten in haar elftal staan. “We hebben 23 speelsters mee en hebben daarom nu fantastisch de mogelijkheid om allerlei dingen te proberen en andere speelsters een kans te geven. En dit internationale niveau is altijd wat anders dan clubniveau. Maar we zijn bepaald niet overlopen.”

Veel speelsters en combinaties uittesten

Zaterdag laat Torny ook een gemengd elftal spelen. “We willen zoveel mogelijk verschillende combinaties en speelsters zien, zodat we in de Eliteronde zo sterk mogelijk voor de dag komen.”

De ex-international heeft met haar selectie daarvoor ook nog de mogelijkheid tijdens het oefentoernooi in maart in het Spaanse La Manga. Daar zijn Zweden, Duitsland en Engeland sterke opponenten. “Die hebben we ook nodig als oefening voor de Eliteronde. Dan spelen we onder andere tegen Frankrijk, de Europees kampioen.”

Al met al was Torny in de aanloop daar naartoe ‘best tevreden’ met het eerste treffen in Portugal. “De eerste helft was een zesje, maar de tweede helft een acht.” Het EK vindt plaats in augustus in Noord-Ierland.

Statistieken:

Wedstrijd:
Onder 19 – Ierland: 0-0.

Gele kaart:
Ypema.

Opstelling Onder 19:
Weimar, Ridder (70. Waterham), Ypema, De Sanders (68. Kuilenburg), Roelfsema, Van Dooren, Van de Meer (30. Van den Heuvel), Van der Plas, Kenton (46. Van Schoonhoven), Sabajo, Schelts.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen