Onder 19 verliest halve finale EK

29 juli 2016, 3:30

Onder 19 is uitgeschkeld op het EK. - Foto: KNVB Media

Vrouwen onder 19 heeft zich niet geplaatst voor de finale van het EK. Spanje was donderdagavond in de halve finale met 4-3 te sterk.

“Dit was onze beste wedstrijd van het toernooi. We hebben gestreden voor wat we waard waren, maar het was niet genoeg. Het niveau dat we hebben laten zien was finale-waardig”, blikte KNVB-coach Jessica Torny terug op de spannende halve finale.

Na een rustig begin van de wedstrijd was het Suzanne Admiraal die in de 22e minuut met een prachtig afstandsschot de score opende. Het brak de wedstrijd open, want niet veel later schoot de Spaanse aanvoerder Hernandez haar ploeg met een geweldige vrije trap weer op gelijke hoogte.

Tempo opgevoerd

Na rust werd het tempo opgevoerd. Jill Roord bracht Oranje uit een vrije trap weer op voorsprong, maar ook nu was er via Hernandez de snelle gelijkmaker. Daarna kwam Nederland meer onder druk te staan en moest het team vijf minuten later, na gerommel bij een corner, de 3-2 toestaan. Tien minuten voor tijd was het wéér de Spaanse aanvoerder die met een derde doelpunt de nekslag uitdeelde: 4-2.

"Die Hernandez is gewoon een topspeelster. Zo waren er nog wel enkelen. Daar moeten we ook eerlijk in zijn. Spanje was misschien een tikkeltje beter dan wij. Ik denk dat we onszelf niets kunnen verwijten”, meent Torny.

Michelle Hendriks maakte in het slotoffensief nog wel de 4-3, maar het was niet genoeg om een verlenging af te dwingen. Ondanks het missen van de finale overheerste er een goed gevoel bij de coach.

“Ik ben vooral enorm trots. De meiden hebben dit EK echt als team gespeeld. Voor elkaar gestreden en hun weerbaarheid getoond. Als je met drie poulewedstrijden in de benen, zo boven jezelf uit kunt stijgen in de halve finale, kun je alleen maar trots zijn."

Statistieken

Spanje-Nederland 4-3

Scoreverloop: 22. Admiraal 0-1, 25. Hernandez 1-1, 59. Roord 1-2, 68. Hernandez 2-2, 73. Cazalla 3-2, 81. Hernandez 4-2, 84. Hendriks 4-3.

Gele kaart: De Sanders, Hendriks (Nederland).

Opstelling: Quaye, Van Schijndel (84. De Graaf), Van der Linden, De Sanders, Weerden, Raaijmakers (85. Van Schoonhoven), Roord, Hendriks, Verhoeve, Folkertsma, Admiraal.

Onze helden op de velden

Alles over de nationale teams: bekijk het programma en de uitslagen, duik in de historie, bekijk de profielen van alle spelers en speelsters en lees het laatste nieuws per team.