Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Halve finale lonkt voor Onder 19

KNVB Media
KNVB Media
25 juli 2016, 9:30

Onder 19 heeft maandag aan een gelijkspel genoeg. - Foto: Goalphoto.nl

Vrouwen onder 19 speelt maandagmiddag het laatste groepsduel van het EK tegen Frankrijk. Na twee eerdere overwinningen volstaat een gelijkspel om als poulewinnaar naar de halve finale te gaan.

Oranje onder 19 had zich geen betere start van het EK kunnen wensen. Na een 6-0 overwinning in de openingswedstrijd tegen Slowakije, werd vrijdag Noorwegen met 1-0 verslagen. “We mogen tevreden zijn. We hebben zeven doelpunten voor en nog nul tegen. Dat is een compliment aan de verdediging, en natuurlijk de rest van het team”, meent verdediger Vera ten Westeneind.

Verbeterpunten

Toch zien zowel de technische staf als de spelers nog een aantal verbeterpunten. Ten Westeneind: “Dat is denk ik ook goed tijdens zo’n EK. Op het moment dat je tevreden bent en achterover gaat leunen ben je verkeerd bezig. We moeten onszelf blijven verbeteren.”

Zo gemakkelijk als de wedstrijd tegen Slowakije verliep, zo moeizaam was het duel tegen Noorwegen. Ook na de Nederlandse openingstreffer bleef de wedstrijd ongekend spannend, en kwam het eindsignaal als een verlossing. “Er was een enorme ontlading, maar eigenlijk direct na de wedstrijd beseften we ook: we zijn er nog niet.”

Scenario's

Want hoe rooskleurig de uitgangspositie van Oranje er ook uitziet, de halve finale is alles behalve binnen. Noorwegen speelt tegen het al uitgeschakelde Slowakije en kan met een overwinning op gelijke hoogte komen met Nederland. Bij een winst op Nederland komt ook Frankrijk op zes punten. Dan gaat onderling resultaat de doorslag geven.

De ploeg van Jessica Torny wil dit scenario voorkomen. Het team heeft genoeg aan een gelijkspel om als groepswinnaar naar de halve finale te gaan. “Maar daar gaan we niet op spelen”, benadrukt de verdediger direct. “We gaan vol voor de winst, maar we gaan natuurlijk geen risico nemen. Frankrijk is een land dat net als ons wil voetballen. Het zal dus een mooie wedstrijd worden.”

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen