Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

O19 begint EK tegen Slowakije

KNVB Media
KNVB Media
19 juli 2016, 10:00

De selectie van Onder 19 voorafgaand aan het EK> - Foto: KNVB Media

Vrouwen onder 19 begint vandaag, dinsdag 19 juli, aan het EK in Slowakije. Om 17.00 uur is het gastland de eerste tegenstander voor de ploeg van KNVB-coach Jessica Torny. Nederland bevindt zich in poule A samen met Slowakije, Frankrijk en Noorwegen.

Na de EK-winst in 2014, en de afwezigheid op het eindtoernooi in 2015, wil Oranje dit jaar weer strijden om het goud. Daar is sinds de kwalificatie in april (Oranje versloeg toen Tsjechië, Finland en Wit-Rusland) alles op gericht. Jessica Torny: "‘Voor ons is de voorbereiding op dit toernooi al een tijdje bezig. Zo zijn we bij de clubs langsgegaan en hebben we alle spelers individueel bekeken. Hierop hebben we de programma’s samengesteld. We hebben twee trainingsstages in Nederland achter de rug waarin we zowel fysiek, tactisch als technisch stappen hebben gemaakt."

Inmiddels verblijft het team al zes dagen in Slowakije. "Die zes dagen zijn goed geweest om te wennen aan het land en de omstandigheden. Ik heb het gevoel dat de meiden er nu echt klaar voor zijn, dus ik ben blij dat het EK gaat beginnen." Niet alleen Torny kijkt uit naar de eerste wedstrijd, ook de spelers staan te trappelen om aan het toernooi te beginnen. "Ze hebben er echt zin in. Als je ziet met hoeveel passie er getraind wordt, heb ik er een heel goed gevoel over. We hebben écht een goede groep. Het is een heel hecht team dat veel met elkaar bezig is. Dat is heel belangrijk", aldus de trainer.

Openingswedstrijd

Nederland speelt in Senec tegen Slowakije de openingswedstrijd van het EK. Een mooi affiche, volgens Torny. "Ik denk dat we een hele mooie eerste wedstrijd mogen spelen. We spelen tegen het thuisland en dat zal de nodige aandacht met zich mee brengen. We moeten zorgen dat we elke wedstrijd boven onszelf uitstijgen, dan zal het resultaat vanzelf komen."

De andere landen in poule A, Frankrijk en Noorwegen, spelen om 18.00 uur tegen elkaar. De twee beste landen in de groep kwalificeren zich voor de halve finales. In poule B gaan Duitsland, Spanje, Oostenrijk en Zwitserland de strijd met elkaar aan.

Sterke tegenstanders

Vrouwen onder 19 ontmoet drie sterke tegenstanders in de poule. Zowel Frankrijk als Noorwegen waren regelmatig te sterk voor Vrouwen onder 19. Zo wonnen de Francaises 11 van de 14 onderlinge ontmoetingen en stond Noorwegen vijf keer aan de goede kant van de score, tegen Nederland 1 keer. Positief is wel dat de laatste ontmoeting met Noorwegen een gelijkspel opleverde, in een EK waar Oranje zich uiteindelijk tot kampioen kroonde. Van Slowakije werd nog nooit verloren, maar dat land heeft nu het thuisvoordeel.

Bekijk alle persinformatie over Onder 19.

KNVB Oranje-app

Blijf op de hoogte van Oranje, bepaal de opstelling, beleef Oranje thuis in AR en nog veel meer. Alleen voor de echte Oranje fan!

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen