Vrouwen onder 19 op zes punten

8 april 2016, 9:15

Vrouwen onder 19 juicht na een treffer. - Foto: KNVB Media

Ook de tweede wedstrijd van de Eliteronde is overtuigend gewonnen door het Nederlands elftal voor vrouwen onder 19 jaar. In Hengelo was de ploeg van KNVB-coach Jessica Torny donderdagavond met 3-0 te sterk voor de leeftijdsgenoten uit Wit-Rusland.

Met deze zege verstevigt Onder 19 de koppositie in Groep 3. Doordat Tsjechië eerder vandaag met 2-1 won van Finland is er nu een gat van drie punten geslagen op de concurrentie. Hierdoor heeft de ploeg van Torny zondag aan een gelijkspel tegen de Finnen voldoende om zich te plaatsen voor het EK in Slowakije.

'Staan er riant voor'

KNVB-coach Jessica Torny: "Opnieuw een mooie overwinning en een heel goed resultaat. In de eerste helft speelden we wat stroef, maar tegelijkertijd gaven we vrijwel niets weg. In de tweede helft bleven we gecontroleerd spelen en waren we in staat om onze voorsprong verder uit te breiden. Dat het uiteindelijk 3-0 is geworden is natuurlijk prima. We staan er nu heel riant voor, maar zijn nog niet officieel geplaatst. Onze doelstelling is en blijft negen punten uit drie wedstrijden en tegen Finland zullen we hier vol voor gaan."

Oranje onder 19 speelt aanstaande zondag om 14.30 uur de derde en laatste wedstrijd van het kwalificatietoernooi. Op het veld van FC Eibergen in Eibergen is Finland de tegenstander.

Wit-Rusland - Nederland 0-3 (0-1)

Scoreverloop: 7. Folkertsma 0-1, 52. Van der Wal 0-2, 69. Noordam 0-3.

Scheidsrechter: Garratt (Engeland).

Opstelling Nederland: Kop, Van Schijndel, Van der Linden (Sanders), Ten Westeneind, Admiraal, Hendriks (Van Schoonhoven), Folkertsma (De Graaf), Roord, Van der Wal, Van den Goorbergh, Noordam.

Zondag 10 april
Tsjechië – Wit-Rusland (14.30 uur, HVV Tubantia, Hengelo)
Nederland – Finland (14.30 uur, FC Eibergen, Eibergen)

EK 2016 onder 19 jaar in Slowakije

Tijdens de Eliteronde komen 24 landen uit, verdeeld over zes groepen. De winnaar van elke groep gaat naar het EK, evenals de beste nummer twee, gemeten over alle zes kwalificatiepoules. Aan het EK doen acht landen mee, waarbij Slowakije als gastland automatisch gekwalificeerd is.