Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Laat gelijkspel Onder 19

KNVB Media
KNVB Media
21 januari 2016, 9:07

Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor vrouwen onder 19 jaar heeft woensdagavond tegen Portugal diep in de blessuretijd een zure gelijkmaker moeten incasseren. Bij de oefenwedstrijd in Monte Gordo werd het daardoor 1-1.

“Echt jammer dat we de 0-1 niet hebben kunnen vasthouden. We kregen op het laatst nog een strafschop tegen. Het was echt onnodig”, aldus KNVB-coach Jessica Torny.

Zure strafschop

In de slotfase gaf de ploeg eerst een onnodige hoekschop weg, waarna twee speelsters over de bal heen maaiden en Portugal de gelegenheid gaf de bal opnieuw in te brengen. Een Portugese zag haar kans schoon om gewillig te gaan liggen na contact met de hak van Nadine Fritschy. “Daar moeten we echt van leren, want in de Eliteronde gebeuren dit soort dingen ook. Wij moeten op die plaats en op dat moment gewoon helemaal geen risico meer nemen”, aldus Torny, die verrast was over de kwaliteit van de Portugezen, die een jaar eerder nog eenvoudig met 1-4 werden verslagen.

Tijdens deze trainingsstage won Portugal ook al met 2-0 van Zwitserland en het zette Oranje nu over het gehele veld voortdurend onder druk en kwam er vaak met scherpe steekballen en counters leep uit. Toch kwam Onder 19 ondanks het flink hoge tempo tot prima voetbal, hoewel het de voorste linie maar moeizaam kon bereiken.

‘Fantastisch doelpunt’

Wel werd de ploeg gedurende de wedstrijd steeds gevaarlijker en na krap een uur maakte Suzanne Admiraal (foto) de verdiende, maar ook uiterst fraaie treffer. Na een omschakelmoment kreeg de aanvalster van Telstar net buiten het zestienmetergebied de bal, keek waar de doelvrouw stond en krulde de bal daarna bekeken in de kruising. Torny: “Echt een fantastisch doelpunt.”

Overigens bestond het duel uit drie delen van dertig minuten. ,,We wilden de keepsters graag alle drie aan het werk zien. Verder heb ik niet gewisseld. Vrijdag speel ik met de andere elf die mee zijn.”

Bij de Portugese trainingsstage treedt de formatie van Torny vrijdag om 12 uur aan tegen Zwitserland. Het elftal speelt dan wel twee keer 45 minuten.
Van 3 tot en met 7 maart volgt een oefenstage in het Spaanse La Manga. Vanaf 5 april speelt Onder 19 de Eliteronde voor het EK.

Statistieken:

Portugal - Nederland 1-1 (0-0).

Scoreverloop: 58. Admiraal 0-1, 90+3. Portugal 1-1.

Opstelling Nederland:  Kop (31. Steen, 61. Van der Weimar), Fritschy, De Sanders, Westeneind, Sanders, Schoonhoven, Keizerweerd, Raaijmakers, Ellouzi, Van Velzen, Admiraal.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen