Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Soepele start voor Onder 19

KNVB Media
KNVB Media
13 september 2014, 18:58

Foto:

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 19 had in de eerste wedstrijd van het EK-kwalificatietoernooi geen enkele moeite met het nietige Faeröer. Zaterdagmiddag werd het in Servië maar liefst 9-0 voor de regerend Europees kampioen. Het was de eerste officiële na het behalen van de titel, afgelopen zomer.

,,We willen ook uitstralen dat we de Europees kampioen zijn. Dat geeft toch een extra dimensie. De speelsters willen heel graag wéér een goed seizoen draaien”, aldus KNVB-coach Andre Koolhof in Jakovo. ,,Er zijn tien speelsters bij die op het EK ook van de partij waren. Ik heb de ervaren speelsters ook zoveel mogelijk laten starten. Ik wilde in zo’n eerste wedstrijd gelijk goed beginnen.”

Vier keer Roord

Tegen ‘voetbaldwerg’ Faeröer, dat nog best een poging deed te voetballen, lukte dat prima. Met name Jill Roord (foto) was met vier treffers op dreef. ,,Jill speelde heel scherp, gedreven en gemotiveerd. Dat gold overigens voor de gehele ploeg. Er werd erg geïnspireerd en gedisciplineerd gespeeld. Faeröer speelde gelukkig niet heel erg verdedigend, waardoor we toch nog redelijk konden voetballen. Maar wij drongen ze steeds terug op eigen helft. We waren vier klassen beter.”

Waar Roord de meeste treffers op haar naar schreef, was kwam mooiste van de middag echter van de voet van Lineth Beerensteyn. Haar tweede doelpunt, de 7-0 een kwartier voor tijd, was een pegel van afstand die strak in de kruising belandde. Sisca Folkertsma, Laura Strik en Michelle Hendriks zorgden voor de overige treffers.

‘Hadden er nog meer moeten zijn’

Koolhof: ,,Uiteindelijk hadden het er zelfs meer dan tien moeten zijn. Maar het was prima. Het team was bereid er echt wat voor te doen. Dit is een prima start. Dat moest ook. We moeten deze poule gewoon met drie zeges doorkomen.” Letland en Servië zijn namelijk de overige tegenstanders in de poule.

Maandag wacht in Stara Pazova Letland (16.30 uur) en op donderdag volgt het duel met thuisland Servië (16.30 uur). De eerste ronde moet leiden naar de eliteronde, om dan vervolgens hopelijk de titel te verdedigen op het EK 2015 in juli in Israël.

Statistieken

Vrouwen onder 19 – Faeröer 9-0 (4-0).

Scoreverloop: 6. Roord 1-0,  17. Roord 2-0, 24.  Folkertsma 3-0, 43. Strik 4-0, 52. Roord 5-0,  61. Beerensteyn 6-0, 76. Beerensteyn 7-0, 85. Hendriks 8-0, 88. Roord 9-0. 

Opstelling Nederland: Van der Werff; Peels, Akkerman, Kerkdijk, Van der Wal (46. Sanders), Kaagman, Roord, Folkertsma, Hendriks, Strik, Beerensteyn.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen