Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Selectie Onder 19 EK-kwalificatie

KNVB Media
KNVB Media
3 september 2014, 19:26

Foto:

KNVB-coach André Koolhof van het Nederlands elftal voor vrouwen onder 19 jaar heeft zijn definitieve selectie gemaakt voor de eerste EK-kwalificatieronde van het nieuwe seizoen. De opvolgende lichting van de Europees kampioen van vorig seizoen, wacht in het huidige voetbaljaar 2014/’15 een begin van de EK-kwalificatiereeks tegen Faeröer, Letland en Servië.

In ronde één van de weg die moet leiden naar de eliteronde en vervolgens deelname aan het EK 2015 in juli in Israël, begint Nederland in groep 5 tegen Faeröer, op zaterdag 13 september in het Servische Jakovo. Op maandag 15 september in Stara Pazova wacht Letland en op donderdag 18 september, ook in Stara Pazova, is er het affiche Servië-Nederland. Alle wedstrijden beginnen om 16.30 uur.

Deze achttien speelsters behoren tot de definitieve selectie:

Yentl Abbing (Telstar), Lucie Akkerman (sc Heerenveen), Lineth Beerensteyn (ADO Den Haag), Sharon Bruinenberg (PEC Zwolle), Sisca Folkertsma (sc Heerenveen), Michelle Hendriks (PSV/FC Eindhoven), Inessa Kaagman (AFC Ajax), Danique Kerkdijk (FC Twente), Simone Kets (sc Heerenveen), Vita van der Linden (CTO Eindhoven Talent Team), Corine Peels (PSV/FC Eindhoven), Paulina Quaye (CTO Amsterdam Talent Team), Jill Roord (FC Twente), Maureen Sanders (CTO Eindhoven Talent Team), Laura Strik (PSV/FC Eindhoven), Soraya Verhoeve (CTO Amsterdam Talent Team), Lysanne van der Wal (sc Heerenveen) en Kim van der Werff (FC Twente Voetbalacademie).

De onderstaande zes speelsters staan op de stand-bylijst:

Suzanne Admiraal (Telstar), Lisanne van Gurp (FC Twente Voetbalacademie), Tiny Hoekstra (sc Heerenveen), Eline Koster (CTO Amsterdam Talent Team), Amber Mutsaers (CTO Eindhoven Talent Team) en Kelly Steen (Telstar).

Zowel de speelsters die definitief mee gaan naar Servië als zij die op de stand-bylijst staan, nemen deel aan een trainingsactiviteit op dinsdag 9 september. Vervolgens reist het team af naar Servië, met tien speelsters die vorig seizoen de Europese titel wonnen en nog altijd speelgerechtigd zijn voor Onder 19. “Hun ervaring van het toernooi en de titel in Oslo is natuurlijk een voordeel”, zegt Koolhof. “We weten waartoe deze speelsters in staat zijn en hopen dat weer terug te zien. Aan de andere kant is het interessant te ervaren hoe het huidige team met acht nieuwe speelsters zich ontwikkelt.”

Koolhof: “Het zal zich uitwijzen, al komt deze eerste kwalificatieronde wel héél erg vroeg in het seizoen, in alle opzichten. Zo vlak na het EK, en in welke mate kunnen we de speelsters zo kort na het begin van de competitie al belasten? Hoe dan ook, we zijn het gezien onze kwaliteiten en de gaande ontwikkelingen met dit team verplicht om in Servië ‘gewoon’ alle drie de wedstrijden te winnen. Opnieuw naar het EK, opnieuw gáán voor succes. Dat moet ook voor dit seizoen het doel zijn.”

Het Nederlands elftal voor vrouwen onder 19 jaar van vorig seizoen kroonde zich tot Europees kampioen door in Oslo in de finale Spanje te verslaan, via een overtuigende treffer van Vivianne Miedema, topscoorder van het toernooi. Een 0-0 tegen gastland Noorwegen, winst in de groepsfase op Schotland (3-2) en België (1-0) en een 4-0 zege tegen Ierland in de halve finale, gingen vooraf aan een uniek feit: de eerste Europese titel ooit voor een Nederlands nationaal vrouwenteam.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen