Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Torny assistent Vrouwen onder 19

KNVB Media
KNVB Media
28 augustus 2014, 11:58

Foto:

Jessica Torny treedt per 1 september 2014 in dienst van de KNVB als assistent-coach van het Nederlands elftal voor speelsters onder 19 jaar.

De 75-voudig international volgt hierbij Mirelle van Rijbroek op, die haar taken als assistent van KNVB-coach André Koolhof neerlegt. Torny heeft een contract voor één jaar getekend en vormt samen met Koolhof en keeperstrainer Alex van Roessel de technische staf van het Nederlands vrouwenelftal onder 19 jaar. Naast haar functie als assistent-coach bij Vrouwen onder 19 blijft Torny aan als hoofdcoach van het vrouwenelftal van sc Heerenveen.

De 33-jarige Torny heeft een lange staat van dienst in het voetbal. Zo kwam zij van 1996 tot 2009 in 75 interlands uit voor Oranje en speelde ze al op 20-jarige leeftijd in de Duitse Bundesliga bij FFC Heike Rheine. In 2006 verruilde ze de Duitse competitie voor de Nederlandse hoofdklasser Fortuna Wormerveer. Een jaar later maakte Torny de overstap naar eredivisieclub FC Twente en won met deze club in 2008 de KNVB beker.

Ze sloot haar actieve voetballoopbaan in 2009 af bij Willem II. Hierna verlegde Torny haar focus op het trainerschap. Sinds 2012 is Torny hoofdcoach van het vrouwenteam van sc Heerenveen. Daarvoor bekleedde zij de functie van sergeant bij het ministerie van Defensie en was ze tussen 2009 en 2012 assistent-coach van het Nederlands vrouwenelftal onder 15 jaar.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen