Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Speelsters onder 17 ongeslagen poulewinnaar

KNVB Media
KNVB Media
7 oktober 2017, 20:15

Coach marleen Wissink was zeer tevreden over de prestatie van haar team. - Foto: KNVB Media

Speelsters onder 17 heeft zich zaterdag na de derde overtuigende overwinning als poulewinnaar geplaatst voor de Eliteronde. De ploeg van Marleen Wissink versloeg concurrent Tsjechië in het slotduel met 3-0. "Dit was ook nog onze beste wedstrijd van de drie. De speelsters zijn echt in het toernooi gegroeid”, aldus Wissink in het Estse Talinn.

Onder 17 had na de 3-0 tegen Turkije en de 9-0 zege tegen Estland aan een gelijkspel genoeg voor de poulewinst, maar zover liet Oranje het niet komen. Van meet af aan had het elftal het overwicht, wisten de speelsters elkaar makkelijk te vinden, wonnen ze duels en zaten ze er bij de Tsjechische opbouw steeds bovenop. Met een lading kansen tot gevolg. Wissink: “We waren in die eerste fase heer en meester. Het enige wat eraan schortte waren de doelpunten. Achteraf kwam de eerste gelukkig net op een gunstig moment.”

Vlak voor rust

Moisa van Koot.

De 1-0 van Romée Leuchter viel namelijk vlak voor rust. De aanvalster wist haar hoofd net onder de voorzet van Moisa van Koot, tien meter over de middenlijn, te krijgen. Toen Nikita Tromp een minuut na de pauze al de 2-0 op het bord zette, was het duel wel zo’n beetje gespeeld. De spits, die net als Leuchter ook in de vorige duels al scoorde en nu als invalster koud in het veld stond, ging goed door op de doelvrouw die de bal slecht wegwerkte. Tromp strafte de misstap vanaf de rand zestien direct af.

“Vanaf dat moment moest Tsjechië komen en probeerde het druk te zetten. Maar wij hielden eigenlijk steeds de controle en zijn nooit echt in gevaar geweest. Ze hebben geen kans gehad”, aldus Wissink, wiens formatie nu het gehele duel geconcentreerd bleef spelen. “In de vorige wedstrijden hadden de speelsters moeite om het spel de hele tijd op gang te houden. Dat ging nu lange tijden goed. Aan het eind van de eerste helft werd het wat minder, maar dat is logisch, want ze hadden er tot dan toe ook veel energie in gestoken.”

Vertrouwen

En ook na rust was het spel van Oranje prima. Tsjechië kon nooit een vuist maken en de 3-0 door Leuchter was dan ook terecht. De goaltjesdief van CTO Eindhoven schoot na een uur de voorzet van Chasity Grant vanaf rechts tegendraads met haar rechtervoet binnen. Twintig minuten later konden de speelsters, aangemoedigd door meegereisde ouders, juichend het veld over.

Dit toernooi geeft zeker vertrouwen voor de Eliteronde

“Die meiden zijn hartstikke blij natuurlijk. Terecht. Ze hebben het ook gewoon heel goed gedaan. En leuk dat de ouders ook meereisden en hun kinderen ondersteunden”, aldus Wissink, die haar elftal overigens onder uitstekende condities dus een prima toernooi zag afwerken. “Nu gaan we ons opmaken op de Eliteronde. Dit toernooi geeft daarvoor zeker vertrouwen.”

De eerste twee landen van de poule plaatsen zich voor de Eliteronde die gespeeld wordt in maart 2018. Het Europees kampioenschap vindt plaats in Litouwen. Afgelopen zomer bereikte Onder 17 op het EK de halve finale.

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen