Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 17 haalt uit tegen Denemarken

KNVB Media
KNVB Media
25 februari 2016, 14:08

Foto: KNVB Media

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar speelde dinsdag nog met 2-2 gelijk tegen Denemarken, maar donderdagochtend sloeg de ploeg flink toe. In de oefeninterland, die geldt als voorbereiding voor de EK-kwalificatie, werden de Deensen met maar liefst 5-1 verslagen.

“Denemarken blijft een hele goede ploeg. Maar doordat wij in korte tijd drie keer scoorden, brak er wat bij hun”, aldus KNVB-coach Marleen Wissink, die net als dinsdag een leuke wedstrijd zag. “Het was fris en sprankelend. Met twee ploegen die er zin in hadden en de intentie hadden om, met een idee, vooruit te voetballen.”

Wervelstorm na de pauze

Joëlle Smits bracht Oranje na een voorzet van Rebbeca Doejaaren voor rust al op gelijke hoogte en na de pauze was het binnen elf minuten gespeeld. Invaller Kayleigh van Dooren maakte 2-1, waarna Quinty Sabajo de rebound na een schot van Van Dooren binnentikte. Smits mikte de bal daarna van afstand in de kruising: 4-1. Van Dooren herhaalde dat laatste kunstje een minuut voor tijd nog eens: 5-1.

“Het waren vaak goede combinaties. Het zag er allemaal prima uit, heel gedisciplineerd”, aldus Wissink, op het kunstgras van het Hoogeveense vv De Weide, waar het fris was, maar de zon scheen. “De sneeuwvlokken van eerder op de ochtend waren weg. Er was prima te voetballen.”

‘Altijd ruimte voor verbetering’

Toch kwam Onder 17 niet best uit de startblokken. Net als dinsdag werd de ploeg een fout in de opbouw fataal. “Laten we maar zeggen dat er altijd ruimte is voor verbetering”, lachte Wissink. “Maar de speelsters zijn niet bij de pakken neer gaan zitten. Dat zegt ook wat over het team.”  
De Eliteronde voor het EK wordt op 15, 17 en 20 maart gehouden in Italië.

Statistieken:

Nederland – Denemarken 5-1 (1-1).

Scoreverloop: 1. Schreiber 0-1, 9. Smits 1-1, 44. Van Dooren 2-1, 49. Sabajo 3-1, 51. Smits 4-1, 79. Van Dooren 5-1.

Opstelling Nederland: Van Domselaar, Waterham (41. Hendriks), Ypema, Doorn, Levels, Sabajo (57. Olislagers), Doejaaren (64. Kalma), Asbroek, Smits, Van der Vorst (41. Dalebout), Jansen (41. Weerden).


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen