Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Nieuwe zege speelsters O-17

KNVB Media
KNVB Media
25 oktober 2015, 17:01

Foto:

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar trof zondag opnieuw een land waarbij het doel was zo veel mogelijk treffers te maken. Met 0-8 tegen Moldavië werd de 0-6 tegen Bulgarije weliswaar overtroffen, maar het levert voorlopig slechts de tweede plaats in de EK-kwalificatiepoule op.

"We begonnen als een trein en eindigden als een trein, maar daar tussenin ging het moeizaam”, zag KNVB-coach Marleen Wissink in het Bulgaarse Kavarna. Na krap een kwartier stond namelijk al 0-3 op het scorebord en vijf minuten later had Moldavië al vijf keer moeten vissen. In de laatste acht minuten legde Oranje er ook nog eens drie in. In de periode ertussen bleef de teller echter lang steken.

"Het is lastig voetballen als je alleen maar blauwe sokken voor ziet. Op haar manier probeert Moldavië te verdedigen en dat doen ze door heel ver in te zakken en er steeds een voetje tussen te zetten. Dan is het verschrikkelijk lastig om er doorheen te komen”, zag Wissink, die in het duel tegen Bulgarije oordeelde dat er echt te weinig gescoord was. "Nu stonden ze met zijn elven echt op de doellijn. Er zit natuurlijk altijd meer in, maar het werd ons nu wel heel lastig gemaakt.”

Ruimte

Doordat Moldavië in de beginfase nog wel probeerde richting middenlijn te komen, was er voor Onder 17 in eerste instantie wat ruimte om te voetballen. Eva van Deursen (foto) had er daarom na zes minuten al twee treffers in liggen, waarna Maud Asbroek na krap een kwartier 0-3 maakte. Een prima schot van Van Deursen belandde iets daarna via het hoofd van de Moldavische Valentina Lohin ook in het doel. Quinty Sabajo zette halverwege de eerste helft nummer vijf op het bord, waarna Moldavië besloot dat het zo voorlopig wel even genoeg was.

"Ze kregen natuurlijk ook door dat het zo wel erg hard ging en zakten vanaf dat moment weer helemaal in”, aldus Wissink. "Daarvoor ging het hartstikke goed. Met goede dieptepasses zetten we steeds de buitenspelers vrij en dan kwamen er prima voorzetten. Dat was ook in het laatste deel van de wedstrijd weer het geval.”

Opnieuw werd Moldavië namelijk wat optimistischer, waardoor het de ruimtes weer wat open liet. Van Deursen maakte acht minuten voor tijd vervolgens haar derde en ook Asbroek kwam kort voor het einde nog tot een hattrick.

Route naar EK

Doordat Noorwegen na de 14-0 eerder tegen Moldavië, zondag met 0-8 tegen Bulgarije won, staan de Scandinavischen nu eerste in de poule. Woensdag (om 14 uur) treffen de nummers een en twee elkaar. In deze eerste kwalificatieronde gaan van elke groep de beste twee ploegen door naar de Eliteronde, maar een hoger aantal punten geeft een gunstiger loting.

Wissink: "Het wordt een mooie uitdaging tegen Noorwegen. We hebben in deze tweede wedstrijd wel dingen gezien die we besproken hebben, dus dat is positief. Het doel blijft dan ook nog steeds met negen punten door te gaan.”

Het EK voor speelsters onder 17 jaar wordt in mei 2016 in Wit-Rusland gehouden. Aan het toernooi doen acht landen mee, waarbij Wit-Rusland als gastland automatisch gekwalificeerd is. Duitsland en Frankrijk zijn rechtstreeks geplaatst voor de Eliteronde. Tijdens de Eliteronde komen 24 landen uit, verdeeld over zes groepen. De winnaar van elke groep gaat naar het EK, evenals de beste nummer twee en dus de organisator.

Statistieken

Moldavië – Nederland: 0-8 (0-5).

Scopreverloop: 2. Van Deursen 0-1, 6. Van Deursen 0-2, 13. Asbroek 0-3, 17. Lohin 0-4, 21. Sabajo 0-5, 72. Van Deursen 0-6, 76. Asbroek 0-7, 79. Asbroek 0-8.

Nederland: Dalebout, Waterham (55. Hendriks), Ypema, Doorn, Olislagers (41. Dijkstra), Sabajo, Asbroek, Jansen (41. Van Dooren), Kenton, Van Deursen, Van Weerden.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen