Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Dubbel gevoel speelsters onder 17

KNVB Media
KNVB Media
23 oktober 2015, 16:36

Foto:

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar boekte vrijdagmiddag een ruime 6-0 zege in en tegen Bulgarije. Toch was KNVB-coach Marleen Wissink niet tevreden over de eerste EK-kwalificatiewedstrijd. "Het lijkt een mooie uitslag, maar we hebben veel te weinig gescoord. Daarom zit ik hier nu met een dubbel gevoel.”

Het positiespel was prima verzorgd en voor en na rust waren er drie treffers, maar voldoende was het volgens Wissink niet. Met Noorwegen en Moldavië als andere tegenstanders in de poule, zal vooral tegen de laagvliegers -Moldavië en Bulgarije- flink gescoord moeten worden om in het slotduel tegen de Noorsen aan een gelijkspel genoeg te hebben voor de poulewinst.

‘Aanvallen is moeilijker dan verdedigen’

En aan scoren schortte het volgens Wissink in het Bulgaarse Albena. De ploeg startte nog prima door na drie minuten via Bente Jansen al de openingstreffer op het bord te zetten. Na ongeveer een kwartier volgde Marisa Olislagers met de 0-2, maar de treffer van Ashleigh van Weerden kwam pas in de slotminuut van de eerste helft.

Dat, terwijl Onder 17 voortdurend op de helft van Bulgarije te vinden was en het thuisland niet of nauwelijks over de middenlijn wist te komen. Wissink: "Aanvallen is moeilijker dan verdedigen zeggen ze vaak en dat bleek maar weer. De Bulgaarsen probeerden het echt wel, maar ze hebben gewoon de kwaliteit niet om het ons echt moeilijk te maken. En wij schoten steeds net naast, over of er zat bij een schot net een voet tussen. Wij hebben het als team gewoon niet goed gedaan.”

‘Doelsaldo kan belangrijk zijn’

Na de pauze kwam Zoï van de Ven na twintig minuten nog wel met de 4-0, waarna Jansen tien minuten daarna haar tweede van de middag maakte. Invaller Maud Asbroek zorgde in blessuretijd voor de zesde treffer.

Zondag om 14 uur (Nederlandse tijd) neemt Onder 17 het op tegen Moldavië. Woensdag wacht Noorwegen (eveneens 14 uur). "Het doelsaldo kan heel belangrijk zijn in de eindfase. Daarom zullen we het tegen Moldavië echt beter moeten doen”, aldus Wissink, in de wetenschap dat Noorwegen met 14-0 van Moldavië won.

Europees kampioenschap

Het EK voor speelsters onder 17 jaar wordt in mei 2016 in Wit-Rusland georganiseerd. Aan het toernooi doen acht landen mee, waarbij Wit-Rusland als gastland automatisch gekwalificeerd is. In deze eerste kwalificatieronde gaan van elke groep de beste twee ploegen door naar de Eliteronde. Duitsland en Frankrijk zijn rechtstreeks geplaatst voor de Eliteronde. Tijdens de Eliteronde komen 24 landen uit, verdeeld over zes groepen. De winnaar van elke groep gaat naar het EK, evenals de beste nummer twee en dus organisator Wit-Rusland.

Statistieken:

Onder 17 - Bulgarije 6-0 (3-0)

Scoreverloop: 2. Jansen 1-0, 14. Olislagers 2-0, 40. Van Weerden 3-0, 62. Van de Ven  4-0, 71. Jansen 5-0, 80+3. Asbroek 6-0

Gele kaart Nederland: Sellies.

Opstelling Nederland: Van Domselaar, Waterham, Nouwen, Doorn, Sabajo, Jansen Van Deursen, Van de Ven (70. Kenton), Van Weerden (41. Sellies), Olislagers, Van Dooren (51. Asbroek).

 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen