Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Speelsters onder 17 ongeslagen

KNVB Media
KNVB Media
27 oktober 2014, 17:14

Foto: KNVB.nl

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 heeft maandag in het EK-kwalificatietoernooi niet kunnen winnen van thuisland Slovenië, maar plaatst zich desondanks wél als ongeslagen poulewinnaar voor de Eliteronde.

Toch heerste er na het 2-2 gelijkspel enige mineur in het Oranjekamp. ,,Het is teleurstellend dat het zo eindigt”, zei KNVB-coach Maria van Kortenhof, in de wetenschap dat haar ploeg bij de loting voor de Eliteronde zo goed als zeker niet in de gunstige pot 1 zal zitten. ,,Het ontbrak ons het hele toernooi aan scorend vermogen. Dat gold voor het hele team. De bal moet na een aanval uiteindelijk in het netje. Dat wordt nog wel eens vergeten en dat kost ons in deze laatste wedstrijd de overwinning.”

Na zeges op Israël en Slowakije kreeg Onder 17 opnieuw volop kansen. Voor rust stond de ploeg drie keer alleen voor de keepster en na de pauze gebeurde dat opnieuw drie keer. Van Kortenhof: ,,We waren te onrustig voor het doel om die kansen ook af te maken. Ballen gingen hoog over, naast of werden op een andere manier gemist. We moesten steeds heel veel strijd leveren voor een goaltje.”

Goal na twee minuten

Terwijl de eerste al na twee minuten viel. Een corner van Silvie van der Plas werd door Aniek Nouwen direct tegen de touwen gekopt. Vlak na rust viel de 1-2 opnieuw uit een hoekschop. De afgeslagen corner van Kim van Velzen werd door Kay-Lee de Sanders opgepikt en binnengeschoten. De laatste veroorzaakte tien minuten voor tijd echter ook de 2-2. De centrale verdediger veranderde een schot dusdanig van richting, dat de bal achter doelvrouw Jacintha Weimar belandde.

,,Zoiets gebeurt omdat er allerlei fouten aan vooraf gingen. Na een ingooi kregen ze alle tijd om een bal voor te geven. Totaal zonder druk. Dat is vragen om problemen”, zag Van Kortenhof die bij de eerste treffer, na ruim een kwartier, ook al constateerde dat er te weinig druk op de bal werd gegeven. ,,Daarbij was er geen goede communicatie tussen de achterhoede en de keeper. En er werd geen rugdekking gegeven. Ze konden zo doorlopen.”

Slovenië behaalde daarmee het eerste punt. ,,Toch ontliepen onze tegenstanders op dit toernooi elkaar niet veel. Ze speelden alle drie heel fysiek, kletsten vol de duels in en zorgden ervoor dat we zelf tot het gaatje moesten gaan. Dat neemt niet weg dat we vandaag wel hadden moeten winnen.”

Statistieken:
Slovenië - Nederland: 2-2 (1-1).
Scoreverloop: 2. Nouwen 0-1; 17 Kolbi 1-1; 46. De Sanders 1-2; 69. De Sanders (e.d.) 2-2.
Opstelling Nederland: Jacintha Weimar, Kay-Lee de Sanders, Aniek Nouwen, Vera ten Westeneind, Jamie Altelaar, Silvie van der Plas (76. Danique Ypema), Kim van Velzen, Nadine Noordam, Emma van der Vorst (40. Emma Huurman), Pien de Beer (68. Nathalie van den Heuvel), Fenna Kalma.

De weg naar het EK 2015 in IJsland
Aan de eerste kwalificatiefase voor het EK in IJsland (22 juni - 4 juli 2015) namen veertig landen deel. De tien groepswinnaars, de tien runners-up en de nummer drie met het beste resultaat tegen de nummers één en twee uit de betreffende groep, gaan door naar de Eliteronde in april. Slowakije plaatst zich na Oranje als nummer twee in de groep.
Duitsland, Frankrijk en Spanje zijn op basis van hun ranking al gekwalificeerd voor deze beslissende EK-kwalificatieronde. Uiteindelijk voegen de zes groepswinnaars én de beste runner-up (dat is het land met het beste resultaat tegen de nummer één en nummer drie van hun eliteronde-poule) zich bij het gastland IJsland, hetgeen leidt tot een EK-deelnemersveld van acht.
 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen