Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 17 verliest van Zweden

KNVB Media
KNVB Media
23 april 2014, 22:18

Foto: KNVB

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 heeft woensdagavond in de oefeninterland tegen Zweden een nederlaag moeten incasseren. In Rijssen, eerder op de dag al het decor van een oefeninterland van Onder 15, werd het 1-2.

In 2013 hadden de speelsters als Onder 16-groep op het Nordic Tournament klop kregen van Zweden. De ploeg hoopte op het veld van Excelsior ’31 op revanche. Toch startte het elftal volgens KNVB-coach Maria van Kortenhof veel te slap aan het duel. ,,Als je zo aan een wedstrijd begint, tegen een internationaal topland, dan wordt het niks. De opbouw was veel te traag, we gingen er met half voetje in en speelden niet met het idee om vooruit te voetballen.”

‘Zij dwingen fouten af’

Toch kwam Onder 17 op ongelukkige wijze op een 0-1 achterstand. Doelvrouw Paulina Quaye wilde de bal wegwerken, maar raakte vol de scheenbeschermer van de terug rennende Maureen Sanders. De bal caramboleerde via de verdediger vervolgens in het lege doel. Van Kortenhof: ,,Maar dat heeft ook te maken met het feit dat zij ons vol onder druk zetten. Zweden dwingt zo’n doelpunt ook af. Wij kregen later de mogelijkheid om datzelfde te doen, maar wij stopten met lopen.”

Korte tijd na de tik kreeg de formatie van Van Kortenhof al de volgende klap te verwerken, toen Rebecka Blomqvist vrije doorgang kreeg en door de benen van Quaye 0-2 binnenschoot. In het vervolg moest de Oranjedoelvrouw nog een aantal keer in actie komen, terwijl de keepster aan de overzijde van het veld in de eerste helft nauwelijks getest werd.

‘Alles geven dat ik kan’

Na de pauze was het spel van Oranje feller. De pas 15-jarige ingevallen Pien de Beer zorgde op de linksbuitenplaats een aantal keer voor dreiging. ,,Het was mijn eerste echte interland in Onder 17 en ik dacht ‘ik ben niet voor niks opgeroepen’. Dus ik wilde ook laten zien dat ik dat kon. Ik heb alles gegeven.”

Cheyenne van den Goorbergh was met een schot in het zijnet niet lang na de pauze voor het eerst dichtbij een treffer. Ook Lisanne van Gurp raakte het zijnet, maar verder waren de meest gevaarlijke aanvallen uiteindelijk toch van de Zweedsen. Quaye redde goed op een aantal schoten en verder had Onder 17 geluk dat de Scandinavische tegenstander in een paar situaties niet koelbloediger handelde.

‘Te weinig stootkracht’

Toch kwam Onder 17 nog terug in de wedstrijd. Verdediger Julia Olssen hielp Oranje een handje door een lange voorzet vanaf de linkerflank met haar arm te beroeren. De Zweedse doelvrouw wist de strafschop van Michelle Hendriks nog te pareren, maar op de kopbal van de invliegende aanvoerder was ze in tweede instantie kansloos: 1-2.

Toch kon Onder 17 geen honderd procent kans creëren. De Beer: ,,We speelden in de tweede helft wel meer op de helft van de Zweden, maar het bleef vaak bij voorzetten.” Van den Kortenhof: ,,We hadden voorin uiteindelijk te weinig stootkracht. Maar gelukkig hebben we ons in de tweede helft wel goed hersteld.”

Vrijdag speelt Onder 17 op hetzelfde terrein om 12.00 uur opnieuw tegen Zweden.

Statistieken:
Nederland-Zweden 1-2 (0-2)
Scoreverloop: 16. Maureen Sanders 0-1 (e.d.), 20. Blomqvist 0-2, 60. Michelle Hendriks 1-2 (pen.)
Opstelling Nederland: Quaye, Van der Wal, Sanders, Zijlma (41. Bennink), Mutsaers, Van den Goorbergh, Keizerweerd (41. De Beer), Hendriks (71. Van Schijndel), Van Gurp, Verhoeve, Admiraal.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen