Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Selectie onder 17 voor Zweden

KNVB Media
KNVB Media
10 april 2014, 23:12

Foto:

KNVB-coach Maria van Kortenhof heeft de selectie bekendgemaakt van het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar, voor de twee oefeninterlands in Rijssen tegen Zweden. Op Sportpark De Koerbelt, het terrein van Excelsior’31, klinkt de aftrap van de eerste onderlinge ontmoeting op woensdag 23 april om 19.00 uur. Het tweede treffen van Onder 17 met de Zweedse leeftijdsgenoten begint op vrijdag 25 april om 12.00 uur.

 

De selectie bestaat uit deze achttien speelsters:

Suzanne Admiraal (ADO ’20), Pien de Beer (SC ’t Zand), Maxime Bennink (ATC ’65 / Beloften FC Twente), Cheyenne van den Goorbergh (ATC ’65 / Beloften FC Twente), Esmee de Graaf (Saestum), Lisanne van Gurp (ATC ’65 / Beloften FC Twente), Michelle Hendriks (CTO Amsterdam Talent Team), Lindsey Keizerweerd (CTO Amsterdam Talent Team), Vita van der Linden (CTO Eindhoven Talent Team), Amber Mutsaers (CTO Eindhoven Talent Team), Paulina Quaye (CTO Amsterdam Talent Team), Pleun Raaijmakers (CTO Eindhoven Talent Team), Maureen Sanders (CTO Eindhoven Talent Team), Yvonne van Schijndel (CTO Eindhoven Talent Team), Kelly Steen (SV Zandvoort), Soraya Verhoeve (CTO Amsterdam Talent Team), Lysanne van der Wal (Beloften sc Heerenveen) en Robin Zijlma (CTO Amsterdam Talent Team).

 

Van Kortenhof: “Zweden is één van de toplanden in het internationale voetbal, dus het is altijd leuk om tegen hen in actie te komen. Ook al om te zien hoe ver wij nu zijn. Met de huidige Onder 17-speelsters hebben we vorig jaar met Onder 16 tijdens het Nordic Tournament nog van hen verloren, dus nu krijgen we een mooie mogelijkheid om revanche te nemen. Tegen een team dat met hun 4-4-2 een ander systeem speelt dan de meeste landen en waaraan onze speelsters minder gewend zijn. Het wordt voor ons in Rijssen dus leerzaam en interessant.”

 

Voorafgaand aan de eerste wedstrijd is er in Rijssen ook de oefeninterland van het Nederlands elftal voor speelsters onder 15 jaar tegen Duitsland. De elf van KNVB-coach Johan van Heertum en hun Duitse leeftijdsgenoten trappen af om 16.00 uur. Een combinatieticket voor beide wedstrijden op 23 april kost € 2,00 en voor groepen vanaf tien personen € 1,00 per persoon. Voor de tweede interland van Speelsters onder 17 tegen Zweden – als vermeld op 25 april – is de toegang geheel gratis. Informatie over de kaartverkoop is ook te vinden op onsoranje.nl en excelsior31.nl.


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen