Nipt verlies Onder 17

9 april 2014, 20:28

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 verloor woensdagmiddag in de slotminuut met 2-3 van de Onder 18-afvaardiging van de Duitse deelstaat Westfalen. ,,Dit zijn altijd leuke wedstrijden. Ook nu was het weer een hoog niveau”, aldus KNVB-coach Maria van Kortenhof.

Een oefenwedstrijd met een hoog tempo, fysiek spel en flinke druk van de tegenstander. Van Kortenhof keek op het veld van RKSV Wittenhorst in Horst tevreden terug op het oefenduel. Ook al omdat Westfalen sterk startte, maar Onder 17 binnen twintig minuten effectief op een 2-0 voorsprong pakte.

Snelle voorsprong

Na zes minuten legde Michelle Hendriks een vrije trap achter de Duitse defensie, die door Lindsey Keizerweerd vlak voor de keeper kon worden binnengetikt. Een kwartier later draaiden de twee de rollen om, toen Keizerweerd vanaf de achterlijn voorgaf op Hendriks en zij binnenschoot.

,,Hoewel het wel wat tegen de verwachting in was, waren het prima uitgespeelde doelpunten”, aldus Van Kortenhof, die met name na rust veel wisselingen doorvoerde en zag dat de tegenstander nu wel effectief met de kansen omging. Na een uur zorgde een onzorgvuldige breedtepass voor de eerste tegentreffer en een kwartier daarna werd over een bal heen getrapt in plaats van weggewerkt.

‘We hielpen ze in het zadel’

,,Door onze fouten hielpen we ze in het zadel. Na dat eerste tegendoelpunt kreeg Westfalen duidelijk meer vertrouwen en voelden ze dat er meer in zat”, aldus Van Kortenhof.

En net nadat Onder 17 twee dotten van kansen miste, sloeg Westfalen definitief toe. Met nog maar een minuut op de klok maakte het de winnende 2-3. ,,We hebben na rust zelf twee, drie keer alleen voor de keeper gestaan, daar moet je er gewoon een van maken”, aldus Van Kortenhof, die daarbij onder andere doelde op de kansen van Pien de Beer en Vita van der Linden.

De volgende activiteit voor Onder 17 is de oefentweeluik tegen Zweden op 23 en 25 april in Rijssen. ,,Op 1 april hebben we tegen Telstar geoefend. Van wat ik daar en in deze wedstrijd gezien heb, gaat het de goede kant op en kunnen we vol vertrouwen naar de duels tegen Zweden.”

Vrouwen onder 17 – Westfalen onder 18 2-3 (2-0).

Scoreverloop: 6. Keizerweerd 1-0, 20. Hendriks 2-0, 58. 2-1, 73. 2-2, 89. 2-3.

Opstelling Nederland: Quaye (46. Steen), Van der Wal (53. Bennink), Zijlma (63. Sanders), Van der Linden, Mutsaers (63. De Jong), Van de Goorbergh, Keizerweerd (53. De Graaf), Hendriks (63. Bross), Raaijmakers (4. Van Gurp, 53. De Beer), Verhoeve (46. Van Schijndel), Admiraal.