Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Speelsters O-17 niet naar EK

KNVB Media
KNVB Media
13 oktober 2013, 20:06

Foto:

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar heeft zich niet weten te plaatsen voor het EK. Het leverde zondag weliswaar een puike prestatie door thuisland Duitsland op 0-0 te houden, maar die uitslag was niet voldoende voor de poulewinst.

,,Er heerst natuurlijk teleurstelling omdat we het EK niet hebben gehaald, maar we hebben het echt prima gedaan. We stonden zo goed georganiseerd, dat Duitsland er gewoon niet doorheen kwam”, aldus KNVB-coach Maria van Kortenhof. ,,Ze hebben keihard gewerkt. Ze hebben nu allemaal zo’n 1500-meterkuchje van alle inspanning die ze geleverd hebben.”

Over-mijn-lijk-mentaliteit

Vooral het blok Michelle Hendriks en Soraya Verhoeve maakte tegen het zwaar favoriete thuisland op het middenveld meter na meter. Daarachter liet het verdedigende duo Maureen Sanders en Vita van der Linden er geen tegenstander door. ,,Zij hadden in deze wedstrijd echt een over-mijn-lijk-mentaliteit. Een houding van, vandaag komt hier helemaal niemand doorheen.”

Toch roemde Van Kortenhof vooral de teamprestatie. Bijvoorbeeld centrumspits Sisca Folkertsma was voorin veelvuldig in staat de bal vast te houden of met een breedtebal een medespeler aan te spelen, waardoor Oranje in de begin- en eindfase ook nog tot kansen kwam. In de slotfase mikte Yentl Abbing zelfs op de paal. Het technisch uiterst vaardige Duitsland kwam nog wel tot wat kansen, maar veelvuldig doordringen tot de defensie van Onder 17 kon de ploeg niet.

‘Tegen België verspeeld’

,,Dit Duitsland heeft een hele goede lichting. Dat geeft nog eens aan hoe goed ze het gedaan hebben”, aldus Van Kortenhof, die met haar team door de zure nederlaag vrijdag tegen België (0-1 door een eigen doelpunt), geen kans meer maakt op de poulewinst. Ook een plaats als beste tweede is uit beeld. ,,Dat maakt het verlies tegen België des te duurder. Tegen Duitsland hebben we het niet verspeeld.”

In het seizoen 2013-2014 doen er voor het eerst in de historie acht landen mee aan de eindronde van het EK. Aan de eerste EK-kwalificatieronde deden veertig landen mee. Van iedere groep plaatsten de winnaar en runner-up zich voor de Eliteronde in september/oktober.

De zes groepswinnaars van de Eliteronde plaatsen zich, evenals de beste nummer twee en gastland Engeland. De strijd om de Europese titel vindt plaats van 26 november tot en met 8 december 2013.

Statistieken:

Eliteronde EK-kwalificatie, Fuchs-Park, Bamberg (Duitsland), 13 oktober 2013

Duitsland - Nederland 0-0.

Bijzonderheden: 80+2. geel voor Michelle Hendriks.
 
Nederland: Paulina Quaye (CTO Amsterdam Talent Team), Maxime Bennink (ATC ’65 / Beloften FC Twente), Vita van der Linden (CTO Eindhoven Talent Team), Maureen Sanders (CTO Eindhoven Talent Team), Lysanne van der Wal (Beloften sc Heerenveen), Cheyenne van den Goorbergh (ATC ’65 / Beloften FC Twente), Esmee de Graaf (Saestum), © Michelle Hendriks (CTO Amsterdam Talent Team), Soraya Verhoeve (CTO Amsterdam Talent Team), Suzanne Admiraal (ADO ’20) en Sisca Folkertsma (sc Heerenveen).

Wissels: 41. Yentl Abbing (CTO Amsterdam Talent Team) voor De Graaf, 72. Nadine Fritschy (CTO Amsterdam Talent Team) voor Bennink, 80+1. Lindsey Keizerweerd (CTO Amsterdam Talent Team) voor Admiraal.
 
Uitslagen:
België-Nederland 1-0
Duitsland-Zwitserland 6-0
Zwitserland-België 1-1
Duitsland-Nederland 0-0
 
Resterend programma:
 
Woensdag 16 oktober
11.00 uur: België-Duitsland (Fuchs-Park, Bamberg)
11.00 uur: Nederland-Zwitserland (Willy Sachs Stadium, Schweinfurt)
 


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen