Er is iets mis gegaan.

Het lukt niet om de pagina die je zocht op OnsOranje.nl te laden.

Op dit moment is de website in onderhoudsmodus. Probeer het later nog eens.

Gebruik je een adblocker? Probeer deze uit te zetten en laad de pagina opnieuw.

Onder 17 helpt België aan EK

KNVB Media
KNVB Media
3 april 2013, 15:57

Foto:

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 17 jaar streed in het EK-kwalificatieduel tegen Denemarken tot het eind voor het eerste punt in de poule. Door in de slotminuut de 2-2 te maken hielp het thuisland België woensdag vervolgens aan het eerste EK ooit.

Onder 17 startte het duel tegen Denemarken beroerd, maar maakte dat in de slotfase goed. Na de eerdere nederlagen tegen Duitsland en België werd de eliteronde toch nog met een opgewekt gevoel afgesloten.

,,Dit is wel lekker, ja. Maar we verdienden het in deze wedstrijd ook”, aldus KNVB-coach Maria van Kortenhof, wier elftal op 7 en 9 maart de eerste twee wedstrijden afwerkte.

Het derde pouleduel tegen Denemarken werd vanwege de vele eerdere sneeuwval pas woensdag afgewerkt. Terwijl Onder 17 al was uitgeschakeld voor het EK in Zwitserland namen de nog ongeslagen Deensen daarin al na drie minuten het voortouw.

Een afgeslagen Oranje-aanval werd overgenomen en, terwijl drie Nederlandse verdedigers naar de eerste paal liepen, werd een voorzet bij de tweede paal door Nicoline Sørensen binnengetikt.

Slechte start

,,De eerste twintig minuten waren van onze kant heel slecht. Gelukkig pakten de speelsters het daarna prima op en begonnen we eindelijk druk vooruit te zetten”, aldus Van Kortenhof. Het vertrouwen nam vervolgens nog eens toe nadat Laura Strik (foto) na een half uur de corner van Inessa Kaagman binnentikte.

Ook na de pauze zette Onder 17 het goede spel voort, maar kreeg het na twintig minuten toch weer de deksel op de neus. Weer stond de achterhoede bij een steekpass niet goed en nu kon Lykke Thomsen op aangeven van Sørensen binnen tikken.

Oranje weigerde echter te capituleren en zette in de slotfase met twee spitsen en achterin een-op-een spelend nog alles op alles. Na minutenlang pompen viel de bal in de laatste minuut voor de voeten van Jill Roord, die alsnog voor een vrolijker slot zorgde.

Tekort

Ondanks het gelijke spel moest Van Kortenhof concluderen dat haar ploeg over de drie wedstrijden gezien duidelijk tekort kwam. ,,We hadden moeite met de grote weerstand van België en Duitsland. Vooral fysiek legden we het af. Het was een moeizaam toernooi.”

Slechts vier landen plaatsen zich voor het eindtoernooi dat van 25 tot en met 28 juni 2013 plaatsvindt in Nyon. In 2009 plaatste de ploeg zich voor het eerst en laatst voor het eindtoernooi.

Statistieken:

Onder 17 - Denemarken 2-2 (1-1).

Scoreverloop: 3. Nicoline Sørensen 0-1, 33. Laura Strik 1-1, 61. Lykke Kildegaard 1-2, 80. Jill Roord 2-2.

Opstelling Nederland: Kim van der Werff, Corine Peels, Inessa Kaagman, Lineth Beerensteyn, Hiske Huisman, Laura Strik, Jill Roord, Jessie Eikenhout (73. Mandy van Dijk), Lisanne van Gurp (53. Yentl Abbing), Jip van Haaster (59. Cheyenne van den Goorberh) en Jessie van Leeuwen.

Exclusieve Oranje-video's!


  • Tags:

Gerelateerd nieuws

Laatste artikelen